SUBÜ Denizcilik MYO, bu yıl eğitime başlıyor
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) 'ne bağlı Kocaali'de kurulan Denizcilik Meslek Yüksek Okulu bu yıl eğitime başlayacak.
Üniversite sınavlarının sonuçlanmasıyla birlikte öğrenciler de tercihlerini yapmaya başladı. Denizcilik alanında eğitim veren Meslek Yüksek Okullarına bu yıl bir yenisi daha katıldı.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) bünyesinde Sakarya’nın Kocaali ilçesinde kurulan Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, 2020-2021 akademik yılında öğrenci kaydı yaparak eğitim-öğretime başlayacak. Bu yıl Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı’na 30, Gemi İnşaatı Programı’na ise 40 öğrenci olmak üzere toplam 110 öğrenci alınacak.
Okul yetkilileri tarafından Gemipersoneli.com sitemize gönderilen tanıtım yazısı aşağıdaki şekildedir;
Deniz Ulaştırma İşletme Programı
Misyonumuz
Denizcilik sektöründe, ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini takip ederek ve yürüterek, 21. Yüzyılın küresel rekabet ortamının gerekli kılacağı meslek ve iletişim becerilerine sahip, dünya ve ülkemiz denizciliği ihtiyacı olan nitelikli, dinamik, yenilikçi ve değişime açık, sektörümüzle işbirliği içerisinde olan, denizcilik örf ve adetlerine bağlı girişimci bireyler yetiştiren ve aynı zamanda bilgi ve araştırma olanaklarıyla bölgenin ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunacak, evrensel değerlere sahip lider ve saygın bir eğitim kurumu olmaktır.
Vizyonumuz
Denizcilik mesleğinde, ulusal ve uluslararası eğitim-öğretim kalite standartları ile uyum içerisinde olarak sektörün gereksinimlerini doğru algılayan, çözüm üreten bilinçli bireyler yetiştirmek ve öğrendiği teorik bilgileri pratiğe aktarabilen nitelikli zabitan ihtiyacını karşılamak ve bu yeteneklerin kazandırılmasına yönelik yenilikçi ve girişimci eğitim programlarının sürekliliğini sağlamaktır.
Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz deniz stajlarını tamamladıktan sonra üç bin gros tona kadar gemilerde vardiya zabiti yapabilme yeterliliği kazanmaktadır. Bu yeterliliği vermek üzere açılan birçok okul mevcuttur. Ancak okulumuzu tercih edecek zabit adaylarının bir takım ayrıcalıkları olacaktır. Okulumuz sadece öğretim odaklı bir yaklaşımla değil eğitim ve öğretimi eş zamanlı yürütmek adına yeterliği en az Uzakyol Birinci Zabit olan dinamik bir kadro ile donatılmıştır. Mevcut kadromuzun yılları aşan deniz ve saha tecrübesi sayesinde sektör ihtiyaçları analiz edilmiş, günümüz zabitlerinin eksik yanları tespit edilmiş ve bu doğrultuda bir eğitim-öğretim planlaması yapılmıştır.
Sektör gereksinimlerini karşılamak üzere zabit adayları için planlanan eğitim ve öğretim süreci sonunda kaliteden ödün vermeden nitelikli zabit yetiştirmek temel hedefimizdir. Deneyimli kadromuzun deniz tecrübesiyle sabittir ki; günümüz okullarında verilen teorik öğretimin uygulanmasında yetersiz kalınması sebebiyle zabitliğin öğrenilmesi ve bilginin elverişli hale dönüşümü deniz stajları hatta duruma göre ilk zabitlik dönemine ertelenmiş durumdadır. Bu durum, zabit adayının çalışacağı gemi ve zabitanın durumuna göre denizcilik hayatına yön vermekte hatta kötü sonuçları da beraberinde getirebilmekte ve denizcilikten uzaklaştırmaktadır. Hedeflenen eğitim ve öğretim planı ile okul sadece öğretim yeri olmakla kalmayıp eğitimin ön plana çıkartıldığı bir gemi olarak düşünülmekte ve zabit adayının daha gemiye çıkmadan deniz hayatına aşina olması ve elde edeceği bilgiyi gemiye ertelemeden en güncel ve modern laboratuvar ve simülatör ortamında uygulaması amaçlanmaktadır.
Kocaali Denizcilik MYO, konumu itibariyle Batı Karadeniz coğrafyasında denizcilik eğitimi veren ilk ve tek okuldur. Bu sayede, denizcilik sektöründe gelişmekte olan coğrafyamız liman sektörüne yapılan yatırımlar sonucunda gereken iş gücünün, coğrafyaya hakim nitelikli mezunlarımızdan karşılanması öncelikli hedeflerimizdendir.
Ayrıca mezun öğrencilerimizden lisans düzeyinde eğitim-öğretime devam etmek isteyenler için ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’nda başarılı oldukları takdirde;
* Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği,
* Denizcilik İşletmeleri Yönetimi,
* Güverte,
* İşletme,
* İşletme Yönetimi,
* Lojistik,
* Lojistik ve Taşımacılık,
* Lojistik Yönetimi,
* Ulaştırma ve Lojistik,
* Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret,
* Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık,
* Uluslararası Lojistik Yönetimi,
* Uluslararası Ticaret,
* Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik,
* Uluslararası Ticaret ve Lojistik,
* Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans tamamlayabilirler.