Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Ekim 2024
Haber
Anket
'Galataport' hisselerini satan şirket, gözünü İtalyan otellerine dikti
Türkiye merkezli BLG Capital şirketi, 2,2 milyar dolarlık İstanbul liman inşaatındaki hissesini sattıktan sonra İtalya'da lüks gayrimenkul projelerine yatırım yapmayı planlarken, Bloomberg'in haberine göre yurtiçindeki yüksek faiz oranları onu yurtdışına açılmaya itiyor.



BLG Capital Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili bir röportajda, yaklaşık 8 milyar dolarlık varlığı yöneten ve tarihi binaların lüks restorasyonlarıyla tanınan özel sermaye şirketinin, Milano'daki otel projeleri de dahil olmak üzere çok sayıda İtalyan anlaşması üzerinde çalıştığını söyledi.

Projelerin, Yunanistan ve Türkiye'yi de içerebilecek Akdeniz odaklı bir konaklama fonunun parçası olacağını belirten Bilgili, BLG'nin ABD, Avrupa ve Orta Doğu'daki mevcut kurumsal yatırımcılarından sermaye toplamayı beklediğini sözlerine ekledi.

GALATAPORT HİSSELERİNİ SATTI SONRA İTALYA'YA YÖNELDİ

İtalya'ya yöneliş, BLG'nin İstanbul'daki Galataport adlı liman, ofis ve perakende geliştirme projesindeki %19 hissesini çoğunluk ortağı Doğuş Grubu'na satmasının ardından geldi.

Bloomberg, Salı günü Doğuş'un 1.02 milyar Euro'luk (1.1 milyar dolar) ödenmemiş kredi nedeniyle projedeki hisselerinin bir kısmını potansiyel olarak yerel bankalara devretmek için görüşmeler yaptığını bildirdi.

"DOĞUŞ İLE AYRILMAMIZ GEREKEN BİR NOKTAYDI"

Röportajda Serdar Bilgili, “Yeniden finansmanla birlikte Doğuş kendi yoluna gitmek zorunda kaldı. Ayrılmamız gereken bir noktaydı, bu yüzden çıkışı refinansmandan önce yaptık” dedi. Bilgili ayrıca BLG'nin ikinci Türk gayrimenkul fonunun sekiz yıllık süresinin bu yılın sonunda biteceğini de belirtti.

250 MİLYON EUROLUK LÜKS GAYRİMEKUL FONU PLANI FAİZ BEKLEMESİNDE

Bilgili, Türkiye'de lüks gayrimenkul için 250 milyon euroluk yeni bir fon oluşturmaya yönelik önceki planların, Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını %50'ye yükselttiği parasal sıkılaştırma programı nedeniyle beklemede olduğunu söyledi ve “Faiz oranları %15-%20'ye düşene kadar gayrimenkule büyük bir fon akışı göreceğimizi sanmıyorum” diye ekledi.

BLG'nin Türkiye'deki diğer varlıkları arasında Soho House ve Ritz Carlton Residences'ın yerel şubeleri de bulunuyor. Ayrıca İstanbul'daki 18. yüzyıldan kalma Les Ottomans otelinin teminat olarak gösterildiği bir borcu da devraldıklarını belirten Bilgili, anlaşmanın detayları hakkında bilgi vermekten kaçındı.




Kaynak: Patronlardünyası (Bloomberg)
Eklenme tarihi: 25.10.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YALTUR
 GÜRDENİZ Deniz na..
 AYDEN Denizcilik
 RANA Denizcilik
 ALAPINAR Su Ürünl..
 YENAL Denizcilik
 GAMMA Denizcilik
 MARİNPET Petrol D..
 ER Gemicilik
 NİKMARİNE
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim