Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Türksat 6A’nın üretiminde son aşamaya gelindi
İlk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın üretiminde son aşamaya gelindi. Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi çalışmaları 2019 sonunda tamamlanarak, uydu 2020’de uzaya fırlatılacak.



Türkiye’nin ilk yerli ve milli uydusu “Türksat 6A Yerli Haberleşme Uydusu Geliştirilmesi ve Üretimi Projesi”nin tamamlanması için geri sayım başladı. 600 milyon TL’lik maliyetle Türkiye’nin en büyük AR-GE Projesi olarak kabul edilen Türksat 6A 1,5 yıl sonra uzayda olacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türksat A.Ş.’nin mali desteği, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nün (TÜBİTAK UZAY) ana yükleniciliği, TUSAŞ, ASELSAN, CTech, yerli sanayi kuruluşları ve üniversitelerin desteğiyle 2014 yılı sonunda başlatılan projede tasarım tamamlandı. Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi çalışmaları 2019 sonunda tamamlayacak. 2020 yılına kadar testler sürdürülecek.

2020’DE UZAYDA OLACAK

Türksat 6A’nın 2020 yılında uzaya gönderilmesi hedefleniyor. Türksat 6A’nın üretimi, Fransa ile Japonya’da eğitim alan Türk mühendisler tarafından gerçekleştirildi. Türksat 6A, Türkiye’nin daha önceki haberleşme uydularından farklı olarak, bütünüyle millî imkânlarla üretilecek olan ilk haberleşme uydusu olma özelliğini taşıyor. Yerli uydu projesinde, uydu ve yer istasyonunda kullanılacak ekipman, yazılım ve birçok alt sistem de millî imkanlarla geliştirildi.

UZAY İSTASYONU İÇİN DE GERİ SAYIM BAŞLADI

Türksat 6A için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 369 milyon TL, TÜBİTAK 147 milyon TL ve Türksat 30 milyon TL’lik bütçe ayırdı. Türkiye’nin en büyük AR-GE projesi olan Türksat 6A, Türkiye’nin diğer mevcut uydularıyla senkronize olacak. Öte yandan Türkiye’nin gözlem uyduları için ihtiyaç duyduğu, Milli Yer İstasyonu Geliştirme Projesi’nde de sona yaklaşıldı. Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda uzaya fırlatılacak yerli uydularının, yer istasyonu görevini üstlenecek proje, 2019’da hizmete girecek.

KÜTLESİ 4 BİN 300 KİLO

4300 kilogramlık kütleye sahip olacak Türksat 6A, 42 derece Doğu boylamındaki yörüngeye yerleştirilecek. Türksat 6A, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya kıtasının büyük bir bölümünde müşterilerine hizmet sunacak. Teknik özellikleriyle de dikkat çeken uydu, 18 aktif, 5 yedek, toplam 23 aktarıcıya sahip olacak. Türkiye, yörüngede 15 yıl kalması planlanan Türksat 6A’nın hizmete alınmasıyla beraber haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecek.

İSTİHBARATTA KULLANILACAK

Uydunun yazılımının tamamen Türk mühendisleri tarafından hazırlanan sistemi sayesinde istihbarat ağında önemli bir devrim yaşanacak. Türksat 6A sayesinde Türkiye’nin askeri istihbarat ağı genişleyecek.





Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 19.07.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELDAŞ Gemicilik
 DESAS A.Ş.
 BALU Yatçılık
 TEMEL REİS Shippi..
 ALEV Deniz Taşıma..
 KAYRAPORT Liman I..
 ÇAĞATAY Denizcili..
 SALMAKİS Turizm Y..
 LARA Denizcilik T..
 ŞAHPET Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim