Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Avrupa'nın küçük tonajlı kimyasal tankerleri Türkiye'de yapıldı
Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR),Genel Sekreteri Mehtap Özdemir Türkiye'de gemicilik anlamında ciddi imkanlar yarattıklarını söyledi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nda, 'Savunma sanayi, MİLGEM, uçak gemisi ve diğer ticari gemi inşası ile ilgili il potansiyelinin değerlendirmesi' toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, GİSBİR Genel Sekreteri Mehtap Özdemir, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, işadamları ve davetliler katıldı.



GİSBİR Genel Sekreteri Mehtap Özdemir, Türk sanayicilerinin üreteceği ve sertifikasyona tabi her türlü ürüne uluslararası pazarda gerekli rekabet sağlayabileceğini düşündüklerini belirterek, birliğin yapısı hakkında bilgiler verdi. Şu anda 78 faal tersanelerinin bulunduğunu söyleyen Özdemir, şöyle dedi:

"İhracat gelirleri 2017 yılında 1.31 milyon dolardır. 600 milyon dolar da bakım onarımdan gelen bir gelirimiz var. Küçük tonajlı kimyasal tankerlerde dünyada birinciyiz. Özellikle 2012 yılına kadar süreçte neredeyse Avrupa'nın küçük tonajlı kimyasal tankerlerin tamamı Türkiye'de yapıldı diyebiliriz. Tonajla ilgili konusu aslında Çin gibi ülkelerde tabi hem havuzlar hem de kızaklar daha büyük alanlar daha geniş. Bu nedenle onların yaptığı inşa ettiği gemilerin boyutları daha uzun yada daha geniş olabiliyor. Tuzla ve Yalova bölgelerinde daha kısıtlı alanlarda tersane boyutları oradakiler kadar büyük olmadığı için biraz daha orta ölçekli segmentine hitap etiğimizi söyleyebiliriz."

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, toplantıya olan yoğun katılımdan dolayı katılan herkese teşekkür ederek, "Bizler, Tekirdağ'daki sanayi potansiyelini artırmak, üretim ile gelişimini sağlamak ve aynı zamanda da teknoloji ile Ar-Ge üzerine yapacağımız çalışmalarla katma değeri yüksek teknolojik ürünlerle ülke ekonomimize ve geleceğimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Temmuz ayı içerisinde yapmış olduğumuz toplantıda, 'Bizim Tekirdağ'ın önemli bir potansiyeli olan gemi inşaatı sektörünün tedarikçisi olarak neler yapabiliriz, savunma sanayine yönelik neler yapabiliriz'in arayışıyla Çorlu TSO'nun da katkılarıyla bazı tersanelere ziyarette bulunduk. Onlar da bizleri en iyi şekilde karşılayarak, en iyi şekilde karşılıklı diyaloglarımızı oluşturduk. Bugün de bununla ilgili bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz" dedi.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 14.09.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AVRASYA EXPRES
 BİSTEK Gemi Elekt..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 ALASONYA Denizcil..
 BABAYLON Hotel
 ŞENER Petrol Deni..
 GAMMA Denizcilik
 AKASYA DENİZCİLİK
 ALFA SİSMİK Deniz..
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim