Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Temizlik adı altında kum hırsızlığı
Kırklareli’nin Kıyıköy ilçesinde bulunan balıkçı barınaklarını temizleme amacıyla gelen gemilerin, deniz tabanındaki tonlarca kumu çalarak İstanbul limanlarında sattığı belirlendi. Yasadışı toplanıp satılan kumlar, devlet hazinesini ve yasal olarak çalışan şirketleri milyonlarca lira zarara uğratıyor.



350 BİN TON KUM ÇALINDI

Kırklareli Valiliği'ne konuya ilişkin şikayette bulunan "RA Madencilik ve Denizcilik" Yönetim Kurulu Başkanı Rafi Altınok, 2018 Kasım ayından bu yana sadece Kartal İskelesi’ne 184 geminin kum boşalttığını ileri sürdü. Altınok şikayet dilekçesinde, tek seferde bir geminin 1900 ton kum depolayabildiğini vurgularken toplamda yaklaşık 350 bin ton kum çalındığını belirtti.

Şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi;

"RA Madencilik ve Denizcilik gibi maden ruhsatı alan şirketler her yıl milyonlarca lira ihale bedelleri ödüyor. Yine aynı işletmeler satılan kum için ton başına yüzde 10 devlete vergi öderken kaçak kum satanlar hiçbir ödeme yapmıyor.

Kanunsuz şekilde balıkçı barınağı temizlemek için ruhsat alan gemiler deniz yüzeyindeki milli servetlerden birisi olan kumları çalıyor. Adeta dolandırıcılık yapan kaçakçılar kum satışından elde ettikleri paranın üstüne bir de barınakları temizledikleri için para alıyor."

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Gemilerin denetlenmesinin yetersiz olduğunu belirten Altınok, mülki amirlikler, İl Özel İdarelerine bağlı birimler ve Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerini göreve çağırdı. Kaçakçılığın devlete yaşattığı kaybın olağanüstü olduğunu ifade eden Altınok, ayrıca liman başkanlıklarının illegal faaliyet gösteren gemilere limandan kalkış izni vermemesi gerektiğini ifade etti.

66 GEMİYE İŞLEM UYGULANDI

RA Madencilik ve Denizcilik’e konuya ilişkin bilgi veren Sahil Güvenlik Komutanlığı, “01 Ocak - 11 Haziran 2019 tarihleri arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı unsurlar tarafından yapılan kontrol/denetimlerde yasa dışı kum alımı yaptığı tespit edilen 1 adet kum alım gemisine 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu, 3 adet kum alım gemisine 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 62 adet kum alım gemisine 3213 sayılı Maden Kanunu gereğince yasal işlem uygulanmıştır” ifadelerini kullandı.




Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 24.08.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NAMAR Denizcilik
 İNKA
 S.S. Marmara Adas..
 ADAKENT Gemi İşle..
 GÖCEK Yatçılık
 ERDUR Denizcilik
 MARİNPET Petrol D..
 YIGIT Shipping Co..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 ÇANAKKALE Liman İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim