Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Yük gemilerinin güvenli sığınağı: Sinop doğal limanı
Sinop Limanı, fırtınalı havalarda Karadeniz'in dev dalgalarında yol almakta güçlük çeken yük gemilerinin en güvenli sığınağı olmayı sürdürüyor.

Tarih boyunca kötü hava koşulları durumunda yük gemilerinin fırtınadan kaçış noktası olan Sinop doğal limanı, yılda ortalama 500 gemiye ev sahipliği yapıyor.



Fırtına nedeniyle doğal limana demirleyen gemiler, burada 168 saat izinli olarak bekleme yapabiliyor ve acil ihtiyaçları talep olması halinde karşılanıyor.

"Bozburun ile çevrili doğal liman gemilerin kaçış noktası"

Sinop Liman Başkanı Kazım Alpay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'un Karadeniz'de Türk kıyıları içinde tek doğal "barınma limanı" olduğunu söyledi.

Şiddetli fırtına anlarında gemilerin sığınma noktası olarak Sinop doğal limanını kullandıklarını anlatan Alpay, "Kötü hava koşullarında Bozburun ile çevrili doğal liman, gemilerin kaçış noktası oluyor. Bu bölgede yol alan gemiler, fırtına söz konusu olduğunda mutlaka bizim sahamıza demirlerler." dedi.

"Ortalama 500 gemi sığınıyor"

Alpay, hava koşullarına bağlı olarak doğal limana demirleyen gemi sayısında artış veya azalma yaşandığına dikkati çekti.

Daha çok kış aylarında olmak üzere yılda ortalama 500 geminin fırtınadan kaçarak doğal limana demirlediğini dile getiren Alpay, şunları kaydetti:

"Bunların bekleme sürelerinde değişiklik olabiliyor. Ama genel anlamda uğraksız niteliklerini koruyacak şekilde 168 saat boyunca demir atarak bekleme yapma haklarına sahipler. Eğer bu saat süresini geçerlerse idari anlamda izin almak zorundalar çünkü birtakım kontrol ve denetimlerden geçmeleri gerekiyor."

"Zorunlu ihtiyaçlar karşılanıyor"

Uğraksız geçen gemilerin izinsiz olarak kıyıyla temas etmelerinin mümkün olmadığını anlatan Alpay, "Ancak yakıt, gıda, su ve zorunlu personel değişimi gibi ihtiyaçlar olması halinde gerekli yardımlar yapılıyor ve bu ihtiyaçlar gideriliyor." ifadesinde bulundu.

Alpay, yaşanması muhtemel gemi kazalarına ise hazırlıklı olduklarını, kendi müdahalelerinin yanı sıra böyle durumlarda Kıyı Emniyetinden destek aldıklarını kaydetti.




Kaynak: Yeniakit
Eklenme tarihi: 12.02.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 BORA Denizcilik S..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 POLATHANE Denizci..
 RİZE İPEKYOLU Den..
 KORAL Ship
 ORTAKS Shipping c..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 TRIO Denizcilik İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim