Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Kasım 2024
Haber
Anket
Yat turizmi 1 Haziran'da başlıyor
Ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemiler, tedbirlere uyma koşuluyla 1 Haziran'dan itibaren faaliyetlerine yeniden başlayacak. Tura ailecek katılanlar için tekne tam kapasite kullanılabilinecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 27.05.2020 tarihli yazı ile faaliyetleri durdurulan ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemilerde ekte sunulan tedbirlere uyulması koşuluyla 01.06.2020 tarihinde faaliyetlerine yeniden başlamalarına karar verildiği açıklandı.



Ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemiler İçişleri Bakanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirlere uyma koşuluyla 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren faaliyetlerine yeniden başlayacaklar.

AİLE İLE GİDİLİRSE MEVCUT KAPASİTE GEÇERLİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden, İMEAK Deniz Ticaret Odası’na gönderilen resmi yazıda, ticari yatların faaliyetlerinin, turun kapalı grupla (aile, yakın akraba ve arkadaşlar) yapılması durumunda mevcut kapasiteleriyle, farklı kişilerden oluşan grupla yapılması durumunda ise sosyal mesafe planına uygun olarak yürütüleceği belirtildi. Ticari yatlar ve ilkel yapılı ahşap gemilerde yapılacak tura aile, yakın akraba ve arkadaşlar katılırsa taşıtın mevcut kapasitesi geçerli olacak. Farklı kişilerden oluşan grupla yapılması durumunda ise sosyal mesafe planına uygun olarak tur planlanacak.

TİCARİ YATLAR VE İLKEL YAPILI AHŞAP GEMİLER TEDBİRLER:

1- 1 Haziran - 1 Temmuz 2020 tarihleri arasında ticari yatların faaliyetleri, turun kapalı grupla (aile, yakın akraba ve arkadaşlar) yapılması durumunda mevcut kapasiteleriyle, farklı kişilerden oluşan grupla yapılması durumunda ise sosyal mesafe planına uygun olarak yürütülür.

2- Teknelerin düzenli dezenfeksiyonu yapılmalı, her tur değişimi öncesinde tam dezenfeksiyon sağlanmalı ve bu işlemin belgelendirilmesi, Seyir İzin Belgesi alınması esnasında liman başkanlığınca kontrol edilir.

3- Mürettebat ve farklı kişilerden oluşan grupla tur yapılması durumunda bu kişiler tarafından maske, eldiven vb. kişisel koruyucu ekipman kullanılır. (Birlikte seyahat eden, birlikte konaklayan ve aynı aileden olan kişilerde aranmaz.)

4- Yat ortak kullanım alanına el dezenfektanı konulur.

5- Tekne girişlerinde, misafirler temassız ateş ölçümü uygulamaları ve el dezenfeksiyon imkânı ile karşılanır. Talep edilmesi halinde misafirlere verilmek üzere, maske ve eldiven gibi kişisel koruyucu ekipman bulundurulur. Personele tur öncesinde ve gerekli hallerde ateş ölçümü yapılır.

6- İşletmeler tarafından, yatçı, misafir ve müşterilerden son 14 gün içerisinde bulunduğu yerlerin, varsa kronik rahatsızlıkları, COVID-19 geçirip geçirmediklerine ilişkin bilgilendirme istenilir ve kayıtları muhafaza edilir.

7- Tur başladıktan sonra tur süresince yatlara, diğer teknelerden ve karadan misafir kabul edilmez.

8- Hastalık belirtileri gösteren müşteri ve personele uygulanacak işlemler Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı COVID-19 rehberine göre yürütülür. Konaklamalı deniz turizmi araçları için; hastalık şüphesi gösteren misafir veya personel belirlenmesi halinde, yetkililere haber verilir, sağlık kuruluşu tarafından hasta devir alınıncaya kadar izole edilir, hizmetleri güvenlik tedbiri alınmış personelce sağlanır, COVID-19 teşhisi konmuş ise hizmetin sona ermesinden sonra kişinin temas ettiği bütün alanlar standartlara uygun malzeme ile dezenfekte edilir ve havalandırılması sağlanır. Tekneler tamamen dezenfekte edilmeden yeni sefere çıkarılmaz.

9- Tekne girişinde veya dış cephesinde ve misafir ile personelin kolayca görebileceği genel kullanım alanlarında, uygulanan ve uyulması gereken COVID-19 tedbirleri ve kurallarına ilişkin yazılı ve görsel bilgilendirme panoları düzenlenir.

10- Yeme içme hizmetleri mümkünse kapalı paketli olarak hijyen koşulları çerçevesinde servis edilir. Bu duruma servis malzemeleri (çatal, kaşık, bıçak, tabak, bardak vs.) çevreye en az zarar verecek şekilde üretilmiş tek kullanımlık ürünler kullanılarak yapılır, tur sonunda bunların geri dönüşüm atık ünitelerine boşaltılması sağlanır. Tek kullanımlık ürünlerin kullanılmaması durumunda, servis malzemeleri bulaşık makinasında yıkanır. Mutfak dışında aracın başka bir bölümünde mangal vb. yemek pişirme alanı oluşturulamaz.

11- İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim Kurulu ve kamu kurum ve kuruluşlarının uygun göreceği diğer tedbirler alınır.  





Kaynak: Yeniçağgazetesi
Eklenme tarihi: 30.05.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARDES Gemi
 ZRC Denizcilik
 CLUP CHERRY
 EŞMELER Tarım Ltd..
 M&M
 ALİ RIZA AKSOY De..
 AKSU Su Dağıtım T..
 ADATEPE denizcili..
 INSPEKTOR Marıne ..
 INDEKS A.Ş
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim