Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Dev gemiler 1600 lastik üzerinde taşındı
Yalova'nın Altınova ilçesinde Norveçli Havila Kystruten firması için üretilen her biri 6 bin 200 ton ağırlığındaki iki yolcu gemisi, 1600 lastik üzerinde 4 günlük operasyonla suya indirildi.

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, iki geminin taşınması işlemi için 5 ay önce proje çalışmalarına başladı. 14 gün süren hazırlık aşamasının ardından her biri 6 bin 200 ton ağırlığındaki gemiler, 200 aks üzerinde, 1600 lastik yardımıyla 4 günde yüzer havuza taşındı.



Kuzey Kutbu'na seyahat turlarında kullanılacak

Tersan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu, ürettikleri gemilerin çevreci özelliklere sahip olduğunu söyledi. Paksu, "Gemilerimiz, dünyada en büyük batarya kapasitesine sahip gemilerinden olacak. Ayrıca Norveç'in kıyılarından Kuzey Kutbu'na, kıyılara kadar olan alanda seyahat turlarında kullanılacak. Bu seyahat esnasında hem doğal gazla hem de pille (batarya) çalışacak." dedi.



Gemilerin özellikleri bakımından Türkiye'nin kalitesini ortaya koyacağını vurgulayan Paksu, denize indirme operasyonunun başarıyla tamamlandığını anlattı.

Bu çalışmanın detaylarını aktaran Paksu, şöyle konuştu:

"12 bin tonluk bir kütleyi karadan denizimizin içindeki havuza kaydırdık. Oradan da aynı anda iki gemiyi denize indirdik. İlk defa bu kadar büyük iki gemiyi aynı anda karadan havuza, oradan da denize indirmiş olduk. Bu açıdan bizim için bir ilk oldu. Yani Fatih Sultan Mehmed'in torunları olarak toplamda 12 bin ton ağırlığındaki kütleyi karadan kaydırarak denize indirdik. Bu da bizim ve ülkemiz açısından gurur verici bir iş oldu."



Paksu, diğer 2 geminin de yapımına başladıkları bilgisini verdi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde işlerini aksatmadan sürdürdüklerini bildiren Paksu, tersanelerinde akla gelebilecek tüm sofistike gemileri inşa edebildiklerini, yüzde 100 elektrikli, doğal gazlı, hibrit gibi özellikli birçok gemi yapabildiklerini sözlerine ekledi.

"En ağır kaldırma ve taşıma işlemini gerçekleştirdik"

Taşıma işlemini yapan firmanın proje mühendislerinden Ahmet Özyazıcı da operasyon sırasında herhangi bir aksaklık yaşanmadığını belirtti.

Özyazıcı, "Tersan Tersanesinde bugüne kadar yapılmış en ağır kaldırma ve taşıma işlemini gerçekleştirdik. Her biri 6 bin 200 ton olan iki gemiyi yüzer havuza taşıdık. Kaldırma işleminde 9 bin ton kaldırma kapasitesine sahip 200 aks üzerinde 1600 lastikle bu operasyonumuzu tamamladık." ifadelerini kullandı.

Makine mühendisi Yüksel Akalın ise bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.






Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 15.09.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALYON Denizcilik..
 MORGÜL Denizcilik
 MASTER Petrol
 YEŞİL Marmaris A...
 ADAFARM Su Ürünle..
 ADAMOĞLU Denizcil..
 SERHAT Feribot A...
 MUMCUOGLU Gemicil..
 DEK Shipping
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim