Ditaş Denizcilik, İTÜ DF Kariyer günlerine konuk oldu
İTÜ DF Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’ne Ditaş Denizcilik konuk oldu.
Ditaş Denizcilik Gemi Personeli Operasyon Yöneticisi İTÜ DF Güverte (2001) mezunu Barış Bolat, şirketin kuruluşu ve filosu hakkında şunları ifade etti: “1926’da Koç Holding’in kurulmasıyla başlayan serüven 2000’le beraber yeni vizyon ve stratejiyi getiştirerek çok farklı alanlarda hizmet vermeye başladı. Tüpraş’ta verdiği enerji grubu hizmet alanlarından biriydi. Ditaş Denizcilik, Tüpraş’ın alt firması olarak çalışmakta. Ham petrol deniz taşıması gibi faaliyetlere göre görev yapıyor. Tüpraş özelleştiğinde Ditaş’ta özelleşerek Koç Holding bünyesine girdi. Ditaş hisselerinin yüzde 80’i Tüpraş’a aitken yüzde 20’si ise TSK Güçlendirme Vakfı’na ait. Armatörlük, gemi inşa, tanker işletmeciliği gibi alanlarımız bulunuyor. Toplamda 17 adet farklı tip ve büyüklükte gemimiz var. Özellikle asfalt tankerler Tüpraş’ın asfalt ihtiyacı adına çalışan gemiler. “
“Türk tanker filosu olarak toplum menfaatlerini korumak adına çalışıyoruz”
Ditaş’ın vizyonu, misyonu ve amaçlarından bahseden Bolat, “Kalite, emniyet ve sağlık gibi belli başlı önceliklerimiz var. Tüpraş’ın konumu ve işi dolayısıyla Ditaş olarak herhangi bir kriz halinde Türkiye’ye petrol gibi ihtiyaçlarını karşılayarak Türk tanker filosu olarak toplum menfaatlerini korumak asıl amaçlarımızdandır. Ayrıca Tüpraş’ın faaliyetlerini emniyetli ve güvenli bir şekilde güvence altına almak için yılda 500-600 sefer yapıyoruz. Bu çok ciddi bir rakamdır. ” bilgisini verdi.
“Koç Grubu kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyoruz”
Faaliyet alanlarına da değinen Bolat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Faaliyet alanlarımızda terminal hizmetlerimiz de var. Römorkaj ve plamer hizmetlerini Tüpraş adına yürütüyoruz. İzmir/Aliağa terminalinde Tüpraş’ın kılavuzluk ve römorkaj gibi hizmetlerini yürütüyoruz. Türkiye’de ISPO ve ISO 14001/9001 sertifikaları bütün terminallerimizde mevcut. Şirket bünyesinde 600-650 kişi çalışıyor şu an. Koç Grubu kültürünü yaygınlaştırmak için uğraşıyoruz.”
“Sizler bize emanetsiniz”
Son olarak personel politikalarını anlatan Bolat, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ditaş’la çalışmanın bir çok avantajı var. Bunlardan bazıları Koç Grubu’na katılmak, Koç Vakfı üyeliği, Koç Ailem üyeliği, emeklilik, özel sağlık sigortası, gemilerin Türk bayraklı olması, yüzde 80-90 oranında sağlanan kalıcılık, kadro sisteminin en iyi şekilde uygulanıyor olması ve Dünyanın En İyi Şirketleri arasında 35. sırada yer alarak 2019’da Türkiye’nin En İyi İş Yeri ödülünü almaya hak kazanan 16 Koç Grubu şirketinden biri olması gibi gibi imkanları sıralayabiliriz. Bizimle çalışmak için öncelikle TC vatandaşı olmak, üniversite mezunu olmak, yeterli seviyede İngilizce bilgisi, ehliyet ve STCW sertifikasına sahip olmak ve yeterli düzeyde bilgisayar bilmek gerekiyor. Denizciliği asıl meslek olarak görmek ve şirkete bağlılık tercih kriterlerimiz arasında yer alıyor. Stajyer olarak başlayarak genel müdürlüğe kadar terfi edebilmenizi sağlamak en öncelikli amaçlarımız arasında. Bunu gerçekleştirdiğimiz örnekler de var. Stajyer deyip geçmeyerek sizlere destek oluyoruz. Yıllık 30-35 kadar stajyer alımını, sektörün ve sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak adına yapıyoruz. Başvuruları web sitesi üzerinden yapabilmeniz için peoplise adında sistem kurduk. Başvurunun ardından mülakatlar ve sonrasında kriterlere uyan kişiler için planlamalar yapıyoruz. İşe alımlarda stajını daha önce bizde yapmış olan kişilere öncelik veriyoruz. Ödemeleri TL üzerinden yapıyoruz. Pandemi sürecinden dolayı önümüzdeki günlerde stajyer alımı yapıp yapmayacağımızı görüşeceğiz. Böyle bir süreçte stajyer ayrı bir sorumluluk demek. Siz bize emanetsiniz ve ne sizi ne de gemiyi riske atmak istemedik. Bu konu netleşir netleşmez okulunuzla iletişime geçeriz.”