Milli gemilere yerli deniz topu
MKE Genel Müdürü Akdere, Meclis’te çalışmalarına ilişkin bilgi verirken milli gemilerin vurucu gücü olan 76 mm deniz topu geliştirme projesinde son aşamaya geldiklerini açıkladı.
Türkiye, Doğu Akdeniz ve Karadeniz başta olmak üzere petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerini aralıksız sürdürürken, gemi platformlarının güvenliğini sağlamak için harekete geçti.
Makina Kimya Endüstrisi (MKE), platformların saldırılara karşı güvenliğini sağlamak amacıyla Yakın Hava Savunma Sistemi hazırlıyor. MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, Yakın Hava Savunma Sistemi’yle başta güdümlü mermiler olmak üzere havadan karaya füzeler, seyir füzeleri, insansız hava araçları, uçaklar ve helikopterlere karşı hava savunmasının yapılabilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Akdere, milli silah gemisi MİLGEM’in vurucu gücü olan 76 mm deniz topu geliştirme projesinde son aşamaya geldiklerini açıkladı.
Akdere, NATO standartlarında üretim yaptığını belirterek deniz topu projesinde gelinen aşamayı şöyle anlattı: “8.5 ton ağırlığında ve 16 kilometre menzile sahip, milli savaş gemisi MİLGEM’in vurucu gücünü oluşturan 76. mm deniz topu geliştirme faaliyetlerinde de son aşamaya geldik... Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de yoğun petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinin sürdürüldüğü bir dönemde, gemi platformlarının savunması için yerli ve milli imkanlarla proje geliştirildi ve dışa bağımlılık ortadan kalkacak.” dedi.
Türkiye, savunma sanayiinde 4 önemli projeyi hayata geçiriyor
Savunma sanayiinde yerli ve milli üretimlerle yurt dışına bağımlılığını azaltan Türkiye, 4 önemli projeyi daha hayata geçirmek için kolları sıvadı. Savunma sanayi alanında AR-GE projeleri için bütçesini her geçen gün artıran Türkiye, yurt dışından ithal edilen ürünlerin azaltılmasının yanı sıra ihracatını da güçlendiriyor.
* Milli savaş gemisi MİLGEM'lerin vurucu gücünü oluşturacak 76 mm deniz topu geliştirme faaliyetlerinde sona geldi.
* Uçak bombalarında, roketlerde ve topçu mühimmatında kullanılan enerjetik malzemeler olan RDX, HMX, CXM adlı kritik kimyasallar yüzde yüz yerli olarak üretildi.
* Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Yakın Hava Sistemi gemileri, başta güdümlü mermiler olmak üzere havadan karaya füzeler, seyir füzeleri, insansız hava araçları, uçaklar ve helikopterlere karşı koruyacak.
* MKEK, hurda metalleri işleyerek çelik ingot ve top namlusuna dönüştürerek ekonomiye geri kazandırılmaya başlandı.
Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz
Kurumsal Üyelerimiz
V.SHIPS Inc. Turk..
TEMEL Denizcilik
GÜNGÖR Denizcilik
MARMARA RoRo
DİPMAR Gemi Kurta..
KUMSAL1 Gezi Tekn..
ADAMARİN Tur. Taş..
MEHTAP Denizcilik
CEVAHİR Kara ve D..
EMİROĞLU Denizcil..
...