Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
İTÜ’de kavitasyon tüneli açıldı
Savunma Sanayii Başkanlığı’nın desteğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yürütülen ‘Türk Savaş Gemilerinin Hidro-Akustik Özelliklerinin İyileştirilmesi için Kavitasyon Tüneli ve Manevra Deney Sistemi (KATMANSİS)’ Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in katıldığı törenle açıldı.



Savunma Sanayii Başkanlığı’nca (SSB) desteklenen, ADİK Tersanesinin ve ASELSAN’ın bir Teknoloji Kazanım Yükümlülüğü Projesi olarak İTÜ, İTÜNOVA ve ARI Teknokent tarafından yürütülen ‘Türk Savaş Gemilerinin Hidro-Akustik Özelliklerinin İyileştirilmesi için Kavitasyon Tüneli ve Manevra Deney Sistemi’ (KATMANSİS) İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde yapılan törenle açıldı.

Törene, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende yapılan konuşmaların ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Koyuncu Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’e plaket verdi. İsmail Demir ve diğer katılımcılarla birlikte kavitasyon tüneli açıldı. Tünelin açılışından sonra İsmail Demir’e kavitasyon tünelinde yapılacak olan testler hakkında bilgi verildi.

"DÜNYADA DEBİ BAKIMINDAN İLK ALTIYA GİREN BİR TÜNEL"

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Şuanda Savunma Sanayi Başkanlığımız ve üniversitemizin işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz kavitasyon tünelinin başındayız. Bu tünel ne anlama geliyor? Bu tünel aslında gemi inşa projelerimizde torpido projelerimizde, denizaltı projelerimizde, yeni tasarımlarımız ve tasarladığımız denizaltılarımızın, pervanelerimizin, torpidolarımızın testleri sırasında tasarımlarının burada test edilmesini, yeni teknolojilerin üretilmesiyle ilgili önemli bir deneysel kapasite, kabiliyet sağlıyor. Mesela Orka torpidomuz, Akya torpidomuz, yeni tip denizaltımızın çeşitli modelleri ve yeni tasarımlarımız burada test edilecek. Onların pervaneleri çeşitli hızlarda, dönüşleri ve bu gemilerimizin denizdeki performanslarının analizleri sonucundaki testler burada yapılarak sadece savunma sanayi sektörümüzün değil gemicilik sektörümüzün de daha ileri tasarımlar yapması ve daha performanslı ürünler ortaya çıkarması için çok önemli bir adım olacak. Bu mesele de üniversite, Savunma Sanayi Başkanlığı’mızın iş birliği ile hayata geçmiş teknoloji kazanımı yolunda atılmış bir adımdır. Milli teknoloji hamlemizin de önemli bir unsurunu oluşturacak. Dünyada bu kavitasyon tünelimiz debi açısından ilk altıya giren bir tüneldir. Hız bakımından da oldukça ileri bir seviyede. Bu da Türkiye’yi ileride önemli bir oyuncu haline getirecek" dedi.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 17.12.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CK Shipping
 ÖZGÜN Company
 AKAR Deniz
 DERIN Denizcilik
 İDÇ Denizcilik
 ATLAS Gemicilik v..
 HAKER Turizm Otel..
 AK Denizcilik
 APEKS Denizcilik
 DENİZCİLER Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim