Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
ULAQ’ın Liman Savunma Botu konfigürasyonu geliştirildi
Türkiye’nin ilk Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) ULAQ, 12.7 mm’lik Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS) ile donatıldı.

Meteksan Savunma ve ARES Tersanesi iş birliğiyle geliştirilen Türkiye’nin ilk SİDA’sı ULAQ, bilindiği üzere ilk atış testini Mayıs 2021’de gerçekleştirmişti. Roketsan üretimi CİRİT Lazer Güdümlü Füze Sistem ile gerçekleştirilen atış testi esnasında ULAQ, salvo şekilde 2 adet CİRİT Füzesi ateşlemiş ve hedefini başarıyla imha etmişti.



SİDA’nın ardından ULAQ İnsansız Deniz Aracı’nın Denizaltı Savunma Harbi (DSH) ve Elektronik Harp (EH) gibi farklı konfigürasyonlarını geliştirme faaliyetlerine devam eden Meteksan Savunma ve ARES Tersanesi, son olarak ULAQ’a 12.7 mm çapında Uzaktan Komutalı Silah Sistemi entegre etti.

Böylelikle daha önce CİRİT ve L-UMTAS Füzeleri’ni atma kabiliyeti kazanan ULAQ SİDA, 12.7 mm’lik UKSS de kullanabilir duruma geldi. 12.7 mm UKSS entegre edilen ULAQ konfigürasyonuna ise “ULAQ Üs/Liman Savunma Botu” adı verildi.

ULAQ SİDA’ya 12.7 mm UKSS entegre edilmesinin, aslında birden fazla amaca hizmet ettiği söylenebilir. İlk amaç, adından da anlaşılacağı üzere Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan üs ve limanların, savunulması. İkinci olarak ise, 12.7mm’lik UKKS ile donatılan ULAQ Üs/Liman Savunma Botu, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın devriye faaliyetleri için oldukça cazip bir araç. Çünkü mülteci akınları ve Adalar Denizi’ndeki Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının sınır ihlalleri sebebiyle Sahil Güvenlik Komutanlığı iş yükü, son yıllarda devasa şekilde artmış durumda. Savunma Sanayist’in haberine göre, böyle bir ortamda sadece Sahil Kontrol İstasyonu’ndaki 4-5 personel tarafından idare edilen, Harekat Merkezi’ne sürekli olarak veri aktarımı gerçekleştirebilen ve gerektiği zaman baskı ateşi açabilecek olan ULAQ’ın, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na oldukça katkılı olacak.




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 21.12.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜLHAN Denizcilik
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 DENTA Denizcilik
 AKASYA DENİZCİLİK
 MALATYA Belediyes..
 TRIMORYA Denizcil..
 KOÇ Topluluğu
 EGE RORO
 TRUVA Denizcilik
 UNİCORİMAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim