Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Anadolu Tersanesi’nin inşa ettiği Al Shamal Katar’a ulaştı
Katar Donanması için “CTS Projesi” kapsamında inşa edilen 2 gemiden sonuncusu olan QTS 92 Al Shamal, Katar’a ulaştı. Konuyla ilgili Anadolu Shipyard Proje Direktörü Ahmet Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “CTS projesinin ikinci gemisi Al Shamal da bugün Doha’ya güvenli bir şekilde ulaştı. Anadolu Shipyard olarak böylesine sofistike donanma projelerini inşa etmekten ve siz değerli müşterilerimize teslim etmekten gurur duyuyoruz.” ifadelerinde bulundu.



Katar Deniz Kuvvetleri için üretilen bu iki geminin inşasına 25 Şubat 2019 tarihinde başlanmıştı. QTS 92 Al Shamal Aralık 2020’de denizle buluşmuştu. Projede 25 Ağustos 2021 tarihinde ise ilk gemi olan QTS 91 AL DOHA’ya gemi mürettebatı tarafından Katar bayrağı çekilerek Katar Donanmasına teslimi gerçekleştirilmişti.



Katar, Mart 2018’de Doha’da düzenlenen DIMDEX deniz savunma fuarı sırasında Anadolu Tersanesi’nden iki eğitim gemisi sipariş etmişti. OPV (Açık Deniz Karakol Gemisi) sınıfında olan bu gemiler eğitim gemisi olarak kullanılması planlanıyor. Gemi mürettebat olarak 66 denizciden oluşan düzenli personelin yanı sıra 76 öğrenci ve 8 eğitmen için konaklama imkanı bulunmaktadır.

Anadolu Tersanesi Silahlı Eğitim Gemisi (CTS)

Tasarım ve inşası Anadolu tersanesi (ADİK) tarafından gerçekleştirilmiştir. Gemiler temel denizci eğitiminin yanı sıra kıç tarafında orta boy helikopter için bir helikopter pistine sahiptir. Gemi kursiyerlere muharebe yönetimi ve silah eğitimi de verebilecek kapasitede olacak. Gemi eğitim gemisi olarak kullanımının yanı sıra OPV (deniz karakol gemisi) olarak da kullanılabilir.

Gemilerin boyu 90 metre, eni 14.2 metre ve deplasmanı ise 2150 tondur. En fazla 22 knot hıza ulaşabilen geminin ekonomik hızı ise 25 knot’dır. Gemi denizde ikmalsiz 15 gün görev yapabilmekte ve 2000 deniz milinden fazla menzile sahiptir.


Kaynak: defenceturk
Eklenme tarihi: 11.06.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LÜFER Turizm orga..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 CAPT.ELSEK Intern..
 GRUP İSTANBUL
 MEKE Group
 ŞENER Kardeşler D..
 DENAK Depoculuk v..
 ULUSOY Denizyolla..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 İMDAT Gemicilik S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim