Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi 2022 Mezuniyet Töreni, Tuzla Yerleşkesi'nde geniş bir katılımla yapıldı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi 2022 Mezuniyet Töreni, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda okulun Tuzla Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Törene İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Cumali Kınacı’nın yanı sıra denizcilik STK’larının temsilcileri ve mezun denizcilerin aileleri katıldı.



“HIZLA HEDEFE İLERLİYORUZ”

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özcan Arslan, “İTÜ denizcilik Fakültesi tarihi 1884’e dayanan Türkiye’nin en köklü denizcilik eğitim okulu olup Tuzca yerleşkesi üzerinden 41, fakülte olmasının üzerinden 30 yıldan fazla zaman geçti. Bu zaman dilimi içinde önemli alt yapılar kazandık. Mezun olmaktan gurur duyduğum fakültemde atanmamın üzerinden 7 ay geçti. Bu sürede eğitim alt yapı olanaklarının gelişmesi ve öğrencilerimizin daha iyi eğitim alabilmeleri için denizcilik camiası ile omuz omuza büyük bir çaba gösterdik. Bu süreçte İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) desteği ile yeniden inşa edilen eğitim ve uygulama havuzu kullanıma açıldı. Mezunlar derneğimizin desteği ile mezunlarımızla öğrencilerimizi bir araya getirecek mentorlük ve etüd merkezi faaliyete geçirildi. Sismik 1 eğitim gemimizin havuzlanması sağlandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile protokol imzalanarak eğitim amacıyla kullanılmak üzere Seyit Onbaşı gemisi fakültemizin rıhtımına bağlandı. Delmar firması ile imzalanan iş birliği ile tam zamanlı filika eğitimine başlandı. Orca firması ile anlaşma imzalanarak simülatörümüz kullanıma sunuldu.



CAMİAMIZ HEP YANIMIZDA

Denizcilik eğitim konseyi toplantısı ve birçok seminer düzenlendi. Camiamızın desteği ile Tuzla kampüsü modern bir çehreye kavuşacak. Birçoğumuzun anılarında yer alan binamız yeni anılara yer açmak üzere yıkılacak ve modern olarak yeniden yapılacak. Denizcilik kalifiye insan gücü ister. Fakültemizin alt yapı üst yapı teknoloji ve insan kaynağı bakımından en üst noktaya taşıyıp öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitilmesi için sizlerin desteğine fazlasıyla ihtiyacımız var. Bu desteği her zamankinden daha fazla vereceğinize canı gönülden inanıyorum. Sizin desteklerinizle daha geniş bir fakülte görmemiz için hiç durmadan çalışacağımıza söz veriyor um değerli velilerimiz evlat yetiştirmek dünyanın en zor işi. Onları bu günlere getirdiniz. Onlar bu kampüsten içeri girdiklerinde denizcilik camiasının en güçlü ve en genç halkası oldular. Onlar buradan girerken birer cevherdi şimdi mücevher oldular, kıvılcım geldiler şimdi ateş oldular. Damla geldiler deniz oldular. Sevgili öğrenciler artık denizlere açılma zamanı geldi arkadaşlığınızı kardeşliğinizi fakültenizi unutmadan Atatürk’ün çizdiği medeniyet çizgisinde yürüme vakti artık Pruvanız yelken olsun Allah selamet versin” dedi.

“ATATÜRK’ÜN MAVİ GÖZLERİ DEMEK”

Dönem birincisi, Gemi Makineleri İşletme Mühendisi Erendiz Yıldırım, “Denizcilik fakültesine ilk geldiğim gün anladığım bu fakültenin ayrıcalığını şimdi mezun olurken bir kez daha büyük bir coşkuyla hissetmekteyim. Yaşamım boyunca ada her yerde gururla söyleyecek ve okuluma sadık olacak şekilde taşıyacağım. Bu fakültede kardeşliğin, saygının hoşgörünün dayanışmanın önemini bir kez daha öğrendim ve yaşadım. Çünkü İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) demek engin denizler gibi özgürlük, dürüstlük kardeşlik ve Atatürk’ün mavi gözleri demek. Biliyoruz ki 1 Temmuz 1926 yılında TBMM tarafından kabul edilerek yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile denizlerimizde mili egemenlik hakkı elde edildi. Öncelikle Atatürk ve silah arkadaşlarına kendi denizlerimizde özgürce hareket etme imkanını bizlere sağladıkları için sonsuz saygı ve minnet duyduğumuzu belirtmek isterim.



TÜRK DENİZCİLİĞİNİN KALBİ BURADA ATIYOR

Bu derece anlamlı bir günde mezuniyet töreninin yapılması denizcilik fakültesi mezunları ve öğrenciler için yüksek bir şereftir. Türk denizciliğinin kalbinin asırlardır bu fakültede attığının da bir göstergesidir. Bu vesile ile başta denizcilik olmak üzere hepimizin kabotaj bayramın en içten dileklerimle kutluyorum. Bizlere mühendislik eğitiminin yanında bu değerleri de aşılayan başta fakülte dekanımız olmak üzere tüm hocalarımıza bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyor önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bugün burada birlikte mezuniyet coşkusunu yaşayan diğer kardeşlerimi de gösterdikleri özveriden gayretlerinden ve başarılarından dolayı tebrik ediyor um. Kimsenin şüphesi olmasın ki büyüklerimizden alacağımız bu bayrağı sizleri mahcup etmeden Atatürk gençliğine layık bir şekilde taşıyacağız. Gözünüz arkada kalmasın. Bu zamana kadar olduğu gibi mavi denizler engin okyanuslar bundan sonrada bizlere emanet. Gemilerde görev alacak kardeşlerime Allah selamet versin” şeklinde konuştu.

“TÜRK BAYRAĞINI DÜNYADA GEZDİRECEKSİNİZ”

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFAMED) Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Teker, “Sizin için bugün yeni bir dönem başlıyor. Sizler Türkiye’nin en seçkin sivil denizcileri olarak çoklu disiplinlerde eğitim aldınız. Artık öğrencilik döneminiz geride kaldı ve size düşen Türk bayrağını dünya denizlerinde aynı önceki mezun abileriniz ve ablalarınız gibi gezdirmek kaldı. Sizi Türkiye’nin hatta dünyanın en seçkin denizcisi arasına sokan, 137 yılı geçmiş olan bir camianın mensuplarısınız. Çok seçkin öğretim kadrosu tarafından İTÜ çatısı altında eğitim aldınız. Fakat eğitiminiz bitti zannetmeyin. Denizcilik yapan hukuk bilmeli, işletmecilik bilmeli, uluslararası denizcilik kurallarını bilmeli, iyi derecede İngilizce bilmeli ve siz 2022 mezunları siz bunların hepsini en iyi şekilde biliyorsunuz. Fakat tecrübelerinizle kendinizi geliştireceksiniz. Bu okul sadece gemiler için zabit yetiştirmez. Bu okul Türk denizciliğine yön veren çok kıymetli insanlar yetiştirir. Mezunlarından bakan çıkarmıştır, mezunları denizcilik kurallarını Türkiye’de geliştiren idare ekibini yönetmiştir. Mezunları armatör olmuş, tankerden kuru yüke; kosterden römorköre kadar tüm gemi tiplerinin işletmecisi olmuştur. Mezunları sigortacı, eksper, denetçi olmuştur. Mezunları deniz hukukçusu olmuştur. Mezunları tersane sahibi olmuş, gemi tamir etmiş, gemi inşa etmiştir. Mezunları dünyanın dört bir yanında denizcilik başta olmak üzere dünya vatandaşı olarak kendisine yer açmış yer bulmuştur.

YDO AYRICALIKTIR

Genç zabitler YDO’dan mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu fark edeceksiniz. İlerleyen günlerde YDO mezunu olmanın yetkinlik olduğunu göreceksiniz. Sizleri mezun ağabey ve ablalarınızın her zaman peşin kabul ile karşıladığını, size hem iş hem sosyal çevrede avantajlar sağladığını göreceksiniz. Okulumuz mezunları hem genç mezunlara hem de mektebimize her zaman birlik beraberlik içerisinde ve YDO ruhu ile destek olmaktadırlar. Sizler de birer mezunsunuz artık ve büyük YDO mezunları ailemize katıldınız hoş geldiniz. Hepinize Allah selamet versin” açıklamasında bulundu.

“HER ZAMAN ARKANIZDAYIZ”

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Bugün İTÜ ailemizin ortak sevinçlerinden en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz, bakınca müthiş bir enerji çok güzel bir atmosfer olduğunu görebiliyorum. Zaman zaman ailelerin toplandığı hep bir arada olduğu çok güzel hatıralarımızla ömür boyu yer eder işte bizim de mezuniyet törenlerimiz İTÜ ailesi başta olmak üzere hafızamızda çok güzel ve kalıcı izler bırakır ve bırakacaktır. Tabi dört yıllık uzun bir süreçten sonra mezun oluyoruz. Uykusuz geçen sınav ve ödev stresiyle boğuştuğunuz uzun staj dönemlerinizin geçtiği çok zorlu bir süreçten bu günlere geldik ama bu zorlu süreç size ileride çok güzel kapılar da açacak. Çok kıymetli mezun kardeşlerim; bugün kuruluşu 1773 olan bir üniversitemizin yine kuruluşu 1884’e dayanan Türkiye’nin en köklü denizcilik fakültesini başarı ile bitirdiniz. Bundan sonraki süreçte bazılarınız hemen iş hayatına atılacak bazılarınız belki akademik hayata atılacak kendini geliştirmeye devam edecek. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki geleceğinize yön verecek adımlarınız hangi patikayı adımlıyor olursa olsun özgeçmişindeki İTÜ ve İTÜ Denizcilik Fakültesi mezuniyeti size her zaman her türlü kapıyı açacaktır. Üstelik sadece ülkemizde değil dünyanın neresine giderseniz gidin İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin standartlarını, dünya çapındaki prestijini, iş d dünyasında ne kadar güçlü bir referans olduğunu o zaman çok daha iyi anlayabileceksiniz” dedi.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 04.07.2022




Share |




YORUMLARINIZ


Hüsran
Çoğu işsiz kalıcak okulda anlatılanlarla gerçekler çok farklı kısa zamanda görürsünüz. sizlere söylendiği gibi denizciliğin kalpli orda atmıyor türk denizciliği diye birşey yok varmış gibi yapılıyor. 1Temmuz da kabotaş Bayramı kutlanıyor limanlar yabancıların elinde gemiler yabancı bayrak çoğu yabancı personel çalışıyor kabotaşmı kaldı.

Yazan: Yavuz akyol - 5.07.2022 06:05:06




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 STATU Gemi Kirala..
 RİMİT Denizcilik
 BİSTEK Gemi Elekt..
 RANMARİNE Denizci..
 GENÇER Denizcilik
 ÖZDADAYLILAR deni..
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 TEMEL REİS Shippi..
 AKDEN Denizcilik ..
 NES TEKNOLOJİ
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim