Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Gemi ve balıkçı teknelerinin atıklarını bırakma zorunluluğu 10 güne çıkarıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, deniz atıklarıyla ilgili genelgede değişiklik yapıldığı belirtilerek, atık tank hacmi yeterli olan 12 kişi üzeri kapasiteli gemi ve balıkçı teknelerinin, atıklarını atık kabul tesislerine 48 saat içinde bırakma zorunluluğunun 10 güne çıkarıldığı bildirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 'Denizcilik Atıkları Uygulaması' genelgesini yeniden düzenledi. Buna göre; gemilerin atıklarının takibinde yeni bir döneme girilerek yolcu ve personel dahil taşıma kapasitesi 12 kişi ve üzeri olan gemilerin, atıklarını limandan ayrıldıktan sonra faaliyetlerini tamamlayarak limana döndükleri günü takip eden 48 saat içerisinde vermelerini zorunlu kılan madde değiştirilerek; bu süre 10 güne çıkarıldı. Yapılan çalışmalarla 12 kişiden çok yolcu ve mürettebatı bulunan gemi ve balıkçı teknelerinin atık tank hacimlerinin yeterliliğinin bu süre için yeterli olduğu görüldüğünden, 48 saatlik sürenin kısa olduğu tespit edildi.

'32 BİN LİRADAN BAŞLAYAN CEZA UYGULANACAK'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Gemiler, 10 gün içerisinde başka bir sefere çıkmaları halinde ise sefer öncesi atıklarını teslim etmek zorundadırlar. Bu yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere, 32 bin 855 liradan başlamak üzere, ihlalin niteliği ve geminin büyüklüğüne göre artan oranda idari para cezası; Sahil Güvenlik Komutanlığı, liman başkanlıkları ve ilgili büyükşehir belediyeleri tarafından uygulanacaktır" ifadeleri yer aldı.

Gemi atıkları ve yük artıklarının, atık kabul tesisine veya atık alım gemilerine verilmesinden başlayarak bertarafa gönderilmesine kadar olan tüm sürecin, 'Denizcilik Atıkları Uygulaması' ile Bakanlık ve yetkili kurum ile kuruluşlar tarafından anlık çevirim içi izlenebildiği belirtildi. Açıklamada, tekne sahiplerinin artık en yakın kıyı tesisine gidip ücretsiz olarak sisteme kayıt yaptırabildikleri belirtilerek, sistemin kullanıma açıldığından beri; marina, balıkçı barınağı gibi kıyı tesisleri tarafından, 97 bin 777 adet mavi kart ile atıkların takip altına alındığı ifade edildi.



Kaynak: Milliyet (DHA)
Eklenme tarihi: 12.09.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AQUANAUT Diving
 AMİRAL Maritime
 CENGİZ Denizcilik
 ELİT Denizcilik S..
 APM Denizcilik Na..
 ALBATROS Yatçılık
 KOCAELİ Denizcili..
 ALMEYDA
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 BERGEN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim