Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Denizcilik şirketlerinin Avrupa ve Türkiye’yi şok eden kararı
Dünyanın en büyük denizlik şirketlerinin Süveyş kanalı yerine Cebelitarık Boğazını kullanma kararı aldığını belirten Asset Lojistik Genel Müdür Onur Tekin, konteyner taşıma maliyetlerinin iki katına çıktığını ve kargolarda gecikmelerin olacağını söyleyerek ithalat-ihracat yapan Türk şirketlerini uyardı.



İsrail ile Hamas arasında yaşanan savaş sebebi ile dev denizcilik şirketleri Süveyş Kanalını güvensiz buldukları ve bu nedenle o hat yerine Cebelitarık Boğazı’nı kullanma kararı aldı. Bu kararın, konteynerlerin transit sürelerinde ciddi gecikmelere yol açarak tedarik zincirinde de gecikmelere sebep olacağını söyleyen Asset Lojistik Genel Müdürü Onur Tekin, Uzakdoğu navlun fiyatlarının bin 500 dolardan 3 bin dolara çıktığını ifade etti.



“İhracat ve ithalat yapan şirketlerin aksaklıklara karşı önlem almaları gerekmekte”

Tekin, bu durumun ihracat zincirinde aksamalara neden olacağını belirterek, “Dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinin, Yemen’den gelen tehditlerden dolayı Süveyş Kanalını kullanmama kararı kaldı. Resimde de görüleceği üzere gemi rotaları ciddi manada arttı en büyük şirketler arasındaki firmaların bazıları bu kararı alarak Süveyş Kanalını geçişini durdurup Cebelitarık Boğazını kullanacaklarını açıkladılar. Diğer armatörlerin bu kararı alıp almayacakları ile ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Bu karar konteynerlerin transit sürelerinde ciddi gecikmelere yol açacak olup, tedarik zincirinde ciddi gecikmelere sebep olacaktır. Uzakdoğu navlun fiyatları bin 500 dolar iken bu gelişmenin ardından 3 bin doların üzerine çıktı. Bu kararın olumsuz olarak etkileyeceği bir diğer konu ise ithalattaki konteynerlerin geç gelmesinden ötürü ihracatta konteyner bulunamama problemi olacaktır. Yakın zamanda ihracat tarafında da navlun artışlarını yaşayabiliriz. Türkiye’deki ihracat ve ithalat yapan şirketlerin bu olayın ardından aksaklıklara karşı gerekli önlemleri almaları gerekmektedir” diye konuştu.




Kaynak: İHA
Eklenme tarihi: 13.12.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERPEN Shipping
 İSTANBUL34 Vap. H..
 PAK Kimya
 İDÇ Denizcilik
 EFEMAY Denizcilik..
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 KARTAL Gemi İşlet..
 JEDI Yacht
 DERPINA Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim