Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Kasım 2024
Haber
Anket
Marmara'da batan gemiden 2 gün önce ayrılan personel konuştu
Marmara Denizi'nde 6 mürettebatıyla birlikte batan kargo gemisi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Batan gemiden 2 gün önce ayrılan elektrikçi ve yağcı Doğuşcan Yaylak (23) SABAH'a konuştu.



Geminin her hafta patlayan yerlerini kaynak yaptıklarını söyleyen Yaylak,
"Ben tehlikenin farkına vardım ve gemiden 2 gün önce ayrıldım. İşten ayrılmasaydım ben de hayatta olmayabilirdim.
Aşçı Zeynep Kılınç ve kaptan Hasan Mehmet Uyanık kalmam için ısrar ettiler. 'Bu sefere de katıl, daha sonra ayrılırsın' dediler. Ancak kabul etmedim.
Gemiden ayrıldıktan sonra İzmir'e geldim. Yol yorgunu olduğum için uyudum. Uyandığımda geminin battığını televizyondan gördüm. Çok üzüldüm.
Geminin patlayan yerlerini her hafta kaynak yapıyorduk. Kendi aramızda bu gemi yakında batar diyorduk. Sürekli tamir ediyorduk. O geminin sefere çıkmaması gerekiyordu.
Hurdaya ayrılması gerekiyordu. Gemi kaptanı bile bu geminin yakında batacağını söylüyordu. Düşündüğümüz şey maalesef kısa sürede gerçekleşti"

dedi.

İÇİMDE BURUKLUK VAR

Gemide yağcı ve elektrikçi olarak çalıştığını anlatan Yaylak,
"Gemide bir ay çalıştım mürettebatın hepsini tanıyorum. Beraber çalıştık.
Gemiden video çekip ailesine gönderen kişiyi ben de tanımıyorum. O benim yerime yağcı olarak başlayan kişi. Bir iki gün önce işe başlayan personel.
Bir yandan arkadaşlarıma, beraber çalıştığım insanlara üzülüyorum. Kendim gemiden ayrılarak doğru bir karar vermişim. Verilmiş sadakam varmış. Kurtulduğuma sevinemedim. İçimde bir burukluk var"

dedi.

DAHA İYİ BİR İŞ BULDUĞU İÇİN GEMİDEN AYRILMIŞ

Marmara Denizi'nde 15 Şubat sabahı batan 'Batuhan A' isimli gemiden 2 gün önce ayrılan Doğuşcan Yaylak'ın daha iyi bir iş bulduğu için gemiden ayrıldığı ortaya çıktı.

BATAN "BATUHAN-A" GEMİSİNDEKİ KAYIP PERSONELİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Balıkesir'in Marmara Adası ilçesinden yola çıktıktan sonra fırtınaya yakalanıp İmralı Adası açıklarında batan bin 250 ton mermer tozu yüklü gemideki mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor.

Mermer tozu yükünü Gemlik Limanı'na götürmek üzere, 15 Şubat'ta saat 20.30'da Marmara Adası Badalan Limanı'ndan kalkış yaptığı öğrenilen gemide, kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), usta gemici ve aynı zamanda geminin sahibi olan Murat Altıntaş (51), gemici olarak kayıtlarda yer alan aşçı Zeynep Kılınç (33), makine stajyeri Ahmet Atav'ın (22) olduğu öğrenildi.

4 SAVCIYLA SORUŞTURMA

Marmara Denizi'nde batan gemiyle ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama: Soruşturmanın 1 cumhuriyet başsavcıvekili, ilçe cumhuriyet başsavcısı ve 2 cumhuriyet savcısı tarafından yürütüldüğü ayrıca deniz kaza kırımında yetkin bilirkişi görevlendirildi.

9 GEMİ, 2 UÇAK 1 HELİKOPTER VE 852 KİŞİ ARAMA YAPIYOR

Hava şartlarının kötü seyrettiği 3 gün boyunca tüm imkanların seferber edildiği arama kurtarma çalışmalarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçlar dün batığa 5'inci dalışı gerçekleştirdi.

9 gemi, 2 uçak, 1 helikopter ve yaklaşık 852 kişiden oluşan ekiple devam eden arama çalışmalarına karadan da AFAD, JAK, JÖH, Deniz Polisi, NAK, AKUT, ANDA, İHH ve belediyelere ait arama kurtarma ekipleri destek veriyor.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Marmara'da batan geminin enkazına dalış: Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı
* Batan 'BATUHAN A' gemisi 51 metre derinlikte!
* 'BATUHAN A' gemisi Marmara'da battı 6 mürettebat kayıp



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 19.02.2024




Share |




YORUMLARINIZ


Can kayıpları olmasın
gemi ismini vermiyeceğim portekizde 11 hava 10 mt dalgalar var iken limanda çıkış yaptık pilot dışarda 10.11mt dalgalar var niye çıkıyorsunuz diye kaptanı uyarıyordu kaptanın yapaçağı birşey yoktur çünkü armatör talimatı ile çıkılması istenmiştir buraya kadar güzel de avrupa dayız orada bile kural kaide yok hava şartları seyir için uygun değil niye limanda çıkış müsaadesi verilirki marmara da batan gemi limanda kalkmadan önce liman tarafında kontrolleri yapılmışmı hayır peki kim emniyetli seyir için karar verecek bir yetkili kurum olması gerekmezmi yaşlı gemilerin seferde men edilmesini kim kontrol edecek bir kural kaide olması zormu eğer zor ise çok can kayıpları yaşamaya mahkumuz. Benim önerim yaşlı bakımsız gemide çalışmayın mecbur değilsiniz bedava ölmeyiniz hayatınızın kıymeti olsun biraz .

Yazan: bekir alkan - 27.02.2024 15:34:49




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALYONCU Denizcil..
 TAN Tanker
 İSKOLDEN A.Ş.
 SİNOMAR Denizcili..
 YILMAR Denizcilik..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 DEVAL Denizcilik
 KAPTANPAŞA Denizc..
 İSKOMARİNE Denizc..
 İÇDAŞ A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim