Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Cihat Yaycı, Miçotakis ziyaretini yorumlayıp ateş püskürdü
Yunan Başbakan Miçotakis'in Türkiye ziyaretini yorumlayan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, deyim yerindeyse ateş püskürdü.

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Yunan Başbakan'ın Türkiye ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamalarda çok sert tepki gösterdi.



Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye'nin Yunanistan ile olan ilişkilerine ilişkin çarpıcı bir açıklama geldi. Yaycı tek kazanımın 10 Yunan adasına kapıda vizeyle girmek olduğunu belirterek, "Rakı balık mıdır senin milliyetçiliğin?" tepkisini gösterdi.

Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri yorumlayan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Yunanlılara taviz verildiğini belirterek ateş püskürdü.

Yaycı'nın açıklamaları şöyle:

Ben şunu söylüyorum Yunanistan gayri askeri statüde bulunan adalardan silah ve asker mi çekti. 169 tane çöktüğü adalardan mı çekildi. Müftüler halk tarafından çekilsin mi dedi. Camileri ve mezarlıkları talan etmekten vaz mı geçtiğini söyledi. Sonra da gelip Kariye'yi nasıl cami olarak kullanırsın denilecek. Ne aldık ya 10 tane Türkiye'ye yakın Yunan adasına kapıda vize aldık. Bunlar zaten fakir adalar. Sonra biz ne yapıyoruz. Orada rakı balık yapacağız diyorlar ya rakı balık mıdır senin milliyetçiliğin. Peki Yunan nasıl geliyor Türkiye'ye tarihi geçmiş kimlik kartıyla giriş yapıyor. O sayede binlerce FETÖ'cü de giriş yapıyordur. Halka bu gerçeği de söyleyin. Hani bir gecede gelip alabilirdik. Hani silahlar çekilmezse adaların egemenliği tartışmalı olurdu. Biz sürekli geri adım atıyoruz. Ben uçaklarımızın Ege'de 10 mil kadar gittiğini bile düşünmüyorum. Sorun çıkmasın diyerek tanıdık mı bunları. Yunan tarih boyunca Türklerden alıp kazanmıştır. Hep biz verdik. Burada patrik çağırılıyor yemeğe, orada seçilmiş müftü çağırılmıyor. Selanik'te toplantı neden yapılmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu sorgulaması gerekiyor. Niye Filistin'le karşılıklı kıyılarımız var diye Dışişleri'nden bir açıklama gelmiyor. Libya gibi Filistin ile de Deniz Yetki Alanı anlaşması imzalanabilir.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye'nin içişlerine karışıyor. Ne diyor kendisi, Kariye Camii'nin tekrar ibadete açılmasına ilişkin yaptığı konuşmada, tekrar ibadete açılması bizim için üzüntü oldu diyor. Burası bütün insanlığa ait diyor. 600 yıldır cami olan bir yer burası fetihten bu yana, bunun tekrar kiliseye çevrilmesi lazım diyor. Yani Müslümanlar insan değil Hristiyanlar insan diyor. Daha da ileri gidip Hamas'ı biz terör örgütü olarak görüyoruz ancak siz terör örgütüne destek veriyorsunuz diyor üstü kapalı olarak. KKTC'ye ne diyor uluslararası mevzuata uygun olacak bir çözüm bulunmalı diyor. Yani siz legal değilsiniz diyor. Bunun neresi yumuşamadır. Bizim seçilmiz müftümüz Yunanistan'da yemeklere davet edilmezken, Türkiye'de patrik yemeğe davet ediliyor. Yunanistan'ın nesinde ne var ya Türkiye Doğu Akdeniz'den çekildi bunların yüzünden. Bütün bakanlar 'Mavi Vatan' diyor. Bir tek Dışişleri Bakanı 'Mavi Vatan' diyemiyor. Birisi de çıkıp kral çıplak desin bunlara.




Eklenme tarihi: 15.05.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HANMAR Denizcilik
 DİZMAN Denizcilik
 NİSA Denizcilik
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 GRAND OCEAN
 LİMA Turizm Yatçı..
 KOPUZ Denizcilik
 NAUTİLUS Diving
 EDITH Yatçılık
 BALU Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim