Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Borusan’daki sendika düşmanlığı fabrika önünde protesto edildi
Borusan Lojistik’e bağlı Gemlik Port işçilerinin Liman-İş’te örgütlenme girişimleri üzerine yaşanan işten çıkarma, baskı ve yetki gaspına karşı işçiler bugün basın açıklaması yaptı.



Borusan Lojistik’te geçtiğimiz mart ayında insanca çalışma koşulları istediği için Liman-İş’e üye olan 4 işçi işten atılmış bunun üzerine işçiler üretimi durdurmuştu. Daha sonra yapılan görüşmeler sonucu anlaşmaya varılmıştı.

Borusan Lojistik patronunun sendika düşmanlığının devam etmesi üzerine işçiler bugün fabrika önünde eylem yaptı. Sendikalı işçilerin sendikadan vazgeçmesini isteyen patron orkestra çalışanları ve sanatçıların iş kolu sendikanın yetkisini engellemek için değiştirildiği ortaya çıktı.

Sendika sürecin başladığı günden bugüne patron tarafından yapılan baskıları anlatan Liman-İş Gemlik Şube Başkanı Ahmet Göral, “24 Mart 2024’de yapılan görüşme sonrası uzlaşı sağlanmıştı. Uzlaşı sonunda Borusan Port liman yönetimi bazı taahhütlerde bulunmuştur” dedi. Göral, taahhütleri şöyle sıraladı:

1- Anayasal haklarını kullanarak sendikalı oldukları için işten atılan dört işçimiz işlerine tekrardan geri dönecek.
2- İşveren limanda çalışan hiçbir işçiye sendikalı oldu diye baskı, zorlama ve tehdit yolunu kullanmayacak. Sendika örgütlenmesinin önüne kesinlikle bir engel çıkarmayacak, sendikalaşmalarını tanıyacak
3- Limanda çalışılmayan dört gün için işçilerin ücretlerinden herhangi bir kesinti yapılmayacak.
4- Limanda çalışan işçiler anayasal olmayan ve hukuksuz olan uygulamalara karşı çıktıkları için işveren tarafından herhangi bir hukuki süreç başlatılmayacak.

Görel bu taahhütlerin tüm kamuoyu önünde verildiğini söyleyerek, "Patronun vermiş olduğu taahhütlerden sonra, limanda bulunan işçiler, işlerinin başına döndü” dedi.

122 İŞÇİ İÇİN PATRON SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ

Tüm bu olaylardan sonra Borusan Port yönetimi taahhütlerini yerine getirmemiş, limanda çalışan işçiler üzerinde yine baskı ve tehdit yolunu kullanmayı seçtiğini vurgulayan Göral, “Sendikamız bu süreçte de halen diyalog yolunu açma çabalarını sürdürmüş ve halen sürdürmeye devam etmektedir. Bugün geldiğimiz noktada işveren herhangi bir sebep olmaksızın limanda çalışan 27 üyemizi ilk başta ücretsiz daha sonra oluşacak tepkiden dolayı ücretli izine çıkartıp, yine limanda çalışan 122 işçimiz içinde savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Ülkemizin yaşamış olduğu bu zor dönemde tek dertleri emeklerinin karşılığını almak, ailelerine daha iyi bir yaşam imkanı sunmak ve insan onuruna yakışır şartlarda çalışmak olan Borusan Port liman işçileri asla ve asla bu mücadelelerinden vazgeçmeyecektir” dedi.

Bu zamana kadar hiçbir şekilde ve şartta sermayenin önünde eğilmeyen, sadece ve sadece üyelerinin hak ve hukuklarını koruyup Toplu Sözleşmeler ile üyelerine daha iyi standartlarda, emeklerinin karşılığını alması için çabalayan ve insan onuruna yakışır bir çalışma ortamı sunmaya çalışan Liman-İş sendikası ilk gün olduğu gibi bugünde üyelerinin yanındadır ve sonuna kadar olmaya devam edecektir diyen Göral, “Bir an önce anayasa aykırı, hukuksuz ve yasal olmayan bu yollardan vazgeçin. Yaptığınız reklamlar ve söylemler ile değil, gerçekte çalışanlarınıza verdiğiniz önemi ve değeri uzlaşma masasına sendikamız ile beraber oturarak gösterin” çağrısında bulundu.




Kaynak: evrensel.net
Eklenme tarihi: 17.05.2024




Share |




YORUMLARINIZ


Ecel teri
Bu ülkede sendika konu olduğunda iş veren ecel teri döker imdadına siyasetçiler yetişir.Bir ülkede sendikalı olma önünde yasal ve birokratik engel olurmu bu ülkede var. 1980 darbe yasası siyasetin iş dünyasına faydası çok .

Yazan: Yavuz akyol - 19.05.2024 05:03:45




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAASE & ELSEK
 EKSİM Denizcilik
 SOYLU Denizcilik ..
 TRANSATLANTIK Den..
 MEGAMAR Denizcili..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 TEKNOMARİN Denizi..
 DİZMAN Denizcilik
 AVŞA ADASI Deniz ..
 MORGÜL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim