Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Gölcük Askeri Tersane işçileri işten çıkartılan arkadaşları için eylem yaptı
Gölcük Tersanesi çalışanları, işten çıkarılan arkadaşları Mehmet Ali Dilşen, Dursun Yıldız, Mehmet İstemi Pirim ve Barbaros Akkuş için bir araya geldi. İşçiler, işten çıkarılmalara tepki gösterdi.



Türk Harb-İş Kocaeli Şubesi’nin örgütlü olduğu Gölcük Tersanesinde çalışan Mehmet Ali Dilşen, Dursun Yıldız, Mehmet İstemi Pirim ve Barbaros Akkuş; İş Kanunu’nun 25/2 maddesi yani ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller gerekçe gösterilerek işten atıldı. Sendika da bugün Gölcük Anıtpark’ta bir basın açıklaması yaptı. Arkadaşları da işten çıkarılan işçileri yalnız bırakmadı. Türk Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü belirterek şunları söyledi:



AY SONUNU GETİREMİYORUZ

“Türk Harb-İş Sendikası olarak bizler, teşkilatlı olduğumuz askeri fabrika ve tersanelerinde iş barışını tesis etmek ve üyelerimizin hakkını korumak adına elimizden gelen tüm gayreti gösterirken, böylesi durumların yaşanması bizleri üzmektedir. Bırakın artık ayın sonunu, ortasını dahi getirmekte zorlanan üyelerimizin, bir de işten çıkarılmalarla karşı karşıya kalması izah edilebilir bir durum değildir. Şimdi sizlere soruyorum; tüm sosyal faaliyetlerini bir kenara bırakan üyelerimiz evlerini nasıl geçindireceğini düşünmenin yanında bir de işten çıkarılırsam ne yaparım diye mi düşünecek?

İŞTEN OLMA KORKUSU YAŞAYACAKLAR

Göğsümüzü kabartarak milli savunma sanayide harikalar yaratan, ‘Bana ihtiyacı olana değil benim ihtiyacım olan devletime hizmet ederim’ diyerek varını yoğunu ortaya sererek çalışan üyelerimiz, ülkemizin teminatı olan evlatlarını okula gönderirken cebine nasıl harçlık koyacağını mı düşünecek? Dengeli beslenmeyi bir kenara bırakın son zamanlarda sadece karnını doyurmak için çabalayan milli savunma sanayimizin görünmeyen kahramanları olan üyelerimiz, şimdi de işlerinden olma korkusuyla mı işlerinin başına geçecek?

NASIL MOTİVE OLABİLİRİZ Kİ…

Bu ekonomik sıkıntılarının yanında bir de işlerini kaybetme endişesi taşıyan üyelerimiz, milli savunma sanayimizin yüzde 100 yerli ve milli olması için nereden ve nasıl bir motivasyon bulup çalışacak? Buradan sizlerin vasıtasıyla devletimizin yetkililerine ve ilgililerine seslenmek istiyoruz. Bunca sorun ve sıkıntılarla uğraşan üyelerimiz, bir de işten çıkarılma ihtimaliyle yıpranmasın. Alınan bu kararlar bir kez daha gözden geçirilsin ve ülkesi için çalışan, Evlatlarının geleceği için çabalayan bu milletin evlatları bir de bu şekilde mağdur olmasın. Arkadaşlarımızın sendika olarak her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Yapılan fesih tebliğini ilk duyduğumuz andan itibaren arkadaşlarımızla birlikte kendilerinin isteği doğrultusunda hareket ettik ve yol haritasını birlikte belirledik. Bundan sonraki süreci de arkadaşlarımızla birlikte yürüteceğiz."




Kaynak: ozgunkocaeli
Eklenme tarihi: 28.05.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AVRASYA EXPRES
 ŞENER Petrol Deni..
 ALTERNATİF Denizc..
 GEMEK Denizcilik ..
 BOSMAR Gemi Acent..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 CATONI Deniz İşle..
 İSTANBUL DENİZCİL..
 ESENYALI Gemi İşl..
 ARZU Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim