Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer şirketleri yaz fiyatlarını düşürdü
Royal Caribbean, Carnival ve Norwegian Cruise Line Holdings gibi büyük kruvaziyer şirketleri, eski gemilerdeki kabinleri doldurmak amacıyla yaz seferleri için indirimler sunuyor. Fiyat indirimleri, İsrail ve Hamas arasındaki çatışma nedeniyle gemilerin Kızıldeniz rotalarından yönlendirilmesiyle birlikte Karayipler ve Alaska'ya gidecek gemi sayısının artmasıyla birlikte geldi.

Kruvaziyer operatörlerinin kısa süre önce rekor talep ve gelir artışı bildirmelerine ve yolcu hacimlerinin salgın öncesi seviyeleri aşmasına rağmen, bu yaz Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yerel kruvaziyer fiyatlarının geçen yıla göre daha düşük olması bekleniyor. Seyahat grubu AAA'nın verileri, gemi seyahati maliyetlerinin önümüzdeki sezon için düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Royal Caribbean'ın yedi günlük Karayip güzergahları Haziran ayında iç kabinler için şu anda geçen yılın fiyatlarından %21 daha ucuz. TripAdvisor Cruise Critic tarafından bildirildiği üzere Norwegian ve Carnival da Karayipler ve Bermuda seferlerini sırasıyla %12 ve %11 daha düşük fiyatlarla sunuyor.

Cruise Vacation Outlet'in CEO'su Todd Elliott, Royal Caribbean'ın özellikle bu yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde Karayip yolculukları için fiyatları düşürdüğünü gözlemlemiştir. Buna ek olarak, rotalarını Kızıldeniz'den kaçınarak Afrika çevresinde seyredecek şekilde değiştiren gemi seyahatleri de indirimli fiyatlarla sunuluyor.

Pazara yeni gemilerin girmesi, eski gemilerin fiyatlandırma stratejisini de etkiledi. Royal Caribbean'ın Ocak ayında ilk seferine çıkan yeni Icon of the Sea gemisi, benzer bölgesel seferlere kıyasla kişi başına 500 ila 1.000 dolar arasında ek ücret talep ederek önemli ölçüde daha yüksek fiyatlandırılıyor.

Cruise Critic sözcüsü Aubrey Manzo Dunn, Royal Caribbean'ın gemiye olan yüksek ilgi nedeniyle Icon of the Sea için fiyatlandırma bütünlüğünü koruduğunu belirtti. Bu arada Royal Caribbean Nisan ayında 2024 kâr tahminini ikinci kez artırırken Carnival da bu yılın ilk çeyreğinde Kuzey Amerika ve Avrupa markaları için rekor rezervasyonlar bildirdi.

Alaska'da da durum benzerdir ve gemi sayısında bir önceki yıla göre %9,3'lük bir artış yaşanmıştır. Sonuç olarak, Carnival'ın Alaska yolculukları Temmuz ve Ağustos aylarında 2023'ün aynı dönemine kıyasla iç kabinleri yaklaşık %20 daha ucuza satıyor ve Royal Caribbean'ın Alaska yolculukları bu aylar için %6 ila %12 daha ucuz.

Şirketlerin fiyatlandırma stratejileri hakkında yorum yapma konusundaki isteksizliklerine rağmen, mevcut eğilim gezginlerin bu yıl denizde yaz tatilleri için daha uygun fiyatlı seçenekler bulabileceklerini gösteriyor.


Kaynak: investing.com
Eklenme tarihi: 31.05.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UĞUR Den. San. Lt..
 AQUANAUT Diving
 İKİZLER Denizcili..
 AKMAR Denizcilik
 AKUADEM Ltd Sti
 CHEMTANKERS Shipp..
 DERPINA Denizcili..
 İSTANBUL DENİZCİL..
 RANA Denizcilik
 FERAH TUR. Sey. İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim