Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Tersanede gemi yangını
Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki tersanede bulunan Tronderbas TR-500-ND isimli gemide, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen 4 mürettebat hastaneye kaldırıldı.



Başiskele ilçesinde Yeniköy Serbest Bölgede bulunan özel bir tersanede, saat 11.00 sıralarında kıyıya demirli olan 'Tronderbas TR-500-ND' isimli gemiden yükselen dumanları görenler, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevlere müdahale ederek kontrol altına aldı. Dumandan etkilenen 4 mürettebat, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması sürerken, gemide başka birinin olup olmadığı araştırılıyor. Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

****************************

Vali Yavuz, Başiskele’de Meydana Gelen Gemi Yangını Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Başiskele ilçemiz sınırları içinde bulunan Serbest Bölgede faaliyet gösteren tersanede meydana gelen gemi yangını sonrası olay mahalline giden Vali Seddar Yavuz, yetkililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"TRONDERBAS TR-500-ND" isimli gemide denize indirildikten sonra çıkan yangın haberinin gelmesi üzerine Vali Seddar Yavuz’un talimat ve koordinasyonuyla bölgeye intikal eden AFAD, İtfaiye, Güvenlik Güçleri ve Sağlık Ekipleri gerekli tedbirleri aldıktan sonra olaya müdahale ettiler.

Yapılan çalışmalar sonrasında kurtarılan işçiler ve ilk müdahale esnasında olaydan etkilenenler alanda hazır bulunan sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından hastanelere sevk edildiler.

Vakit kaybetmeden olay yerine giden Vali Yavuz, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Vali Yardımcısı Başiskele Kaymakam V. Ali Ada, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İslamoğlu tarafından karşılandı.

Yetkililerden bilgi aldıktan sonra basına açıklamalarda bulunan ve geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Seddar Yavuz: “Biliyorsunuz burası serbest bölgemiz, burada tersanelerimiz var. Gururumuz olacak önemli gemi inşaları burada gerçekleştiriliyor. Bir hafta önce denize indirilen ve son testleri yapılan bir gemide elektrik aksamından çıktığını düşündüğümüz bir yangın meydana gelmiştir. Haberi alır almaz AFAD, İtfaiye, Emniyet ve sağlık birimlerimiz ile arama kurtarma ekiplerimizin süratle bölgeye intikali sağlanmıştır. Arkasından da hemen ilgili Vali Yardımcımız ve ilçe kaymakamımız süratle olay yerine intikal etmiştir. İçeride iki kardeşimizin mahsur olduğu yönünde gelen bilgi üzerine, onları kurtarmak için müdahale etmek isteyen arkadaşlarımızdan da duman sebebiyle etkilenenler olmuştur. Sonuç itibarıyla iki kardeşimiz gemiden kurtarılmıştır. Alanda hazır bulundurulan sağlık birimlerimiz tarafından süratle ilk müdahaleleri yapılmış ve dört kişinin hastaneye sevkleri sağlanmıştır. İki kardeşimizin durumu diğerlerine göre biraz daha ağırdır. Şu an İl Sağlık Müdürümüz ve tüm hekimlerimiz gerekli müdahaleleri yapıyorlar. Dileğimiz ve temennimiz herhangi bir can kaybı olmamasıdır. Bu vesileyle bir kez daha yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun.”


ifadelerinde bulundu.



Kaynak: kocaeligazetesi + Valilik açıklaması
Eklenme tarihi: 5.06.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOKA MARİN Gemici..
 ONEY Denizcilik G..
 ERDOĞDU Denizcili..
 REYSAŞ Denizcilik
 ATASOY Grup Deniz..
 CEM Shipping
 FATOGLU Gıda San...
 İÇDAŞ A.Ş.
 UMAR Denizcilik S..
 GOKTAS Yatcilik L..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim