Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
İGSAŞ’ın kapasite artırımına CHP’den tepki: 'Kocaeli liman ve depolama kenti değildir'
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren İGSAŞ Limanı’nın kapasite artışıyla ilgili talebine tepki gösteren CHP Meclis üyesi Ünal Ekşi, “Nereye kadar liman kapasitesini arttırabiliriz? Kocaeli liman ve depolama kenti değildir” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Kongre Merkezi’nde Berna Abiş başkanlığında gerçekleştirildi. 144 gündem maddesinin görüşülerek karar bağlandığı mecliste İGSAŞ’ın kapasite artırımıyla ilgili talebine CHP’den tepki geldi.



MUHALEFET ŞERH KOYDU

Yıldızlar Yatırım Holdingin sahibi olduğu İGSAŞ’ın dev projesi üretim projesi, geçtiğimiz yıl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından onay almıştı. Hazırlanan son rapora göre, proje kapsamında İGSAŞ, limanında kapasite artışına gitmek istedi. Kapasite artışında İGSAŞ iskelesinin 60 metre daha uzatılması, dolgu ve rıhtımın büyütülmesi planlanıyor. İGSAŞ’ın kapasite artışı Büyükşehir meclisinde görüşüldü. Konuya dair CHP Meclis Üyesi Ünal Ekşi projeye şerh koyduklarını açıkladı.

“NEREYE KADAR ARTTIRABİLİRİZ?”

Şerh gerekçesini açıklayan CHP Meclis üyesi Ünal Ekşi, “Bu değişikliği hepimiz biliyoruz kapasite artırımı nedeniyle firma alan talep ediyor. Liman depolama sahası büyütülmek isteniyor. Ülkemizde yapılan hiç bir yatırımı karşı değiliz. Bu yatırım dış ticaret açığını azaltacak bunun bilincindeyiz ancak 99 depreminde TÜPRAŞ’ta çıkan yangın nedeniyle bölgeyi boşalttığımızı hatırlatmak isterim. Bölge yoğunluğunu azaltmamız gerekirken tam tersi bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Barbaros mahallesinde kentsel dönüşüm yapıyoruz herhangi bir durumdan korumak için. Daha sağlıklı projeler üretmek gerektiğini düşünüyoruz. Nereye kadar liman kapasitesini arttırabiliriz? Kocaeli liman ve depolama kenti değildir. Kocaeli’de oluşan trafiğin yarısı ağır vasıtalardan oluşuyor. Limanlar kapasite artışı talep ediyor sürekli ve ilave alan veriliyor. Kocaeli körfezinde limanların kapasitesinin üst sınırı neresidir? Kocaeli Körfezi Limanlar Master Planı diye bir plan yok bu nedenle bilmiyoruz. Daha çok çevre kirliliği ve Körfez kirliliği yaşanacak biliyoruz. Tüm bunların neticesinde kapasite artış kararına şerh koyuyoruz” diyerek tepki gösterdi.



Kaynak: kocaelikoz (Yasemin Kaya)
Eklenme tarihi: 14.06.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADATEPE Denizcili..
 C-M Denizcilik
 UMAR Denizcilik S..
 YAMAN Denizcilik
 SEA JOGGERS
 BAHRİ Tic. Ltd.
 NİSA uluslararası..
 PROMOTE A.Ş.
 AVMAN Deniz Tic. ..
 İSTANBUL DENİZCİL..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim