Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
İsrail açıklarında 3300 yıllık batık gemi bulundu
İsrail Tarihi Eserler Kurumu (IAA) Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail’in kuzeyindeki kıyılarında doğalgaz sondajı yapan bir şirketin 3300 yıllık bir gemi ve kargosunu keşfettiğini, bunun karadan uzakta seyreden bir geminin bilinen en eski örneklerinden biri olduğunu söyledi.



IAA, Geç Tunç Çağı'na ait geminin denizin bu kadar açığında bulunmasının, eski denizcilerin karayla bir görüş hattı olmadan seyahat edebildikleri anlamına geldiğini, bunun da seyrüsefer yeteneklerinin daha önce düşünülenden daha gelişmiş olduğunu gösterdiğini söyledi.

Geminin bulunduğu derinlik, binlerce yıl boyunca dalgalar, akıntılar veya balıkçıların hasarına uğramadığını ve araştırma için potansiyel sunduğunu gösteriyor.

IAA'dan Jacob Sharvit, "Bu geminin keşfi, eski çağ denizcilerin yeteneklerine ilişkin tüm anlayışımızı değiştiriyor. Bu, hiçbir kara parçasıyla görüş hattı olmayan bu kadar uzak bir mesafede bulunan ilk gemi" dedi. Sharvit, daha önce de aynı döneme ait benzer iki geminin keşfedildiğini ancak bunların kıyıya yakın olduğunu sözlerine ekledi.

Sharvit, araştırmacıların şimdiye kadar o dönemde ticaretin kıyıya yakın seyreden tekneler tarafından yapıldığını ve bir limandan diğerine geçerken karayı gözlediklerini varsaydıklarını hatırlattı. Yeni keşfedilen teknenin ise denizcilerin yollarını bulmak için muhtemelen güneşi ve yıldızları kullandıklarını gösterdiğini söyledi.

İsrail'in Akdeniz kıyılarından yaklaşık 90 kilometre açıkta bulunan batık ahşap gemi, İsrail karasularında bir dizi derin deniz doğalgaz sahası işleten Energean şirketi tarafından 1800 metre derinlikte keşkedildi.

Energean, çalışmalarında deniz tabanını taramak için bir dalgıç robot kullandığını söyledi. Şirketin sondaj ekibi, yaklaşık bir yıl önce, binlerce yıllık yüzlerce testinin altında çamurlu deniz tabanına gömülmüş 12 ila 14 metre uzunluğundaki gemiye rastlamıştı.

Geminin ve kargosunun tamamen bütünlük içinde olduğunu belirten IAA, geminin ya bir fırtınada ya da korsanların saldırısına uğradıktan sonra batmış gibi göründüğünü bildirdi.

Gemi şimdilik yerinden çıkarılmıyor.

Energean, muhtemelen yağ, şarap veya meyve taşımak için kullanılan testilerden ikisini araştırma amaçlı yüzeye çıkarmak için IAA ile birlikte çalıştı.

IAA, testilerin Doğu Akdeniz'e komşu topraklarda yaşayan bir halk olan Kenanlar’a ait olduğunu tespit etti.


Kaynak: VOA
Eklenme tarihi: 21.06.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEK Shipping
 ANGELS PRO ACTION
 CANAS Petrol ve G..
 KURŞUN Denizcilik..
 BERRAK Denizcilik
 PİRANA Dalış Ltd...
 ORGANİKSAN Ltd.
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 AKAYLAR Denizcili..
 NACİ SELİMOĞLU De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim