Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Yunan donanmasına ait geminin gövdesinde delik açıldı
Yunan Deniz Kuvvetleri envanterinde yer alan La Combattante IIIB sınıfı gemilerden bir tanesinde görev sırasında önemli bir sorun yaşandı. Habere göre Doğu Akdeniz’de görev yapan gemide roketatar sisteminin ateşlenmesi sırasında sorun yaşandı ve bunun sonucunda yaşlanan gemide kendi kendini delme durumu meydana geldi.

Kendi kendini delme durumunun özellikle tuzdan kaynaklanan korozyon ve geminin yaşı nedeniyle olduğu belirtiliyor. İlgili kazanın yaşanması ile birlikte geminin içerisine su girebileceği ve geminin stabilizasyonunda sorunlar yaşanabileceği ifade edilmekte. Bu tarz kazaların önlenmesi için ise gemilerde farklı kimyasallar kullanılmakta ve gemide açılan delik hızlı bir şekilde onarılmaktadır.



DEFENCE REVIEW tarafından yapılan habere göre, Özellikle Yunan Deniz Kuvvetleri içerisinde eskimiş olan bu gemi sınıfının daha farklı sıkıntılar yaşaması da muhtemel. Yunan Deniz Kuvvetleri envanterinde La Combattante IIIB sınıfı gemilerden toplamda 8 adet bulunuyor. Bu gemilerden ilki 1977 yılı itibarıyla hizmete girerken en sonuncusu ise 1981 tarihi itibarıyla envantere girmiştir.

Yunanistan’dan Adalar Denizi’nde tatbikat

Haziran ayının başlarında Yunan Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamada Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın da katılımıyla Adalar Denizi’ndeki bir adacığın geri alınmasına yönelik deniz tatbikatı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu. Kathimerini tarafından yapılan habere göre Dendias, Yunanistan Genelkurmay Başkanı’nın yanı sıra kara, deniz, hava kuvvetleri komutanları ve filo komutanının da eşlik ettiği tatbikatı yakından gözlemlemek üzere 3 Haziran Pazartesi gecesi helikopterle Spetsai firkateynine gitmişti.

Kaynaklara göre tatbikat, Adalar Denizi’nde bulunan Ahikerya adası yakınındaki gerçekleştirilmişti. Bu bağlamda haberde tatbikatın gizli tutulduğu ifade edilmişti. Ek olarak tatbikata Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin tüm kollarından kuvvetlerin katıldığı ve tatbikatın gece gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

Yunanistan tarafından gerçekleştirilen tatbikatın Türkiye tarafından gerçekleştirilen EFES-24 tatbikatından sadece bir hafta sonra gerçekleştirilmesi ve ana senaryo kapsamında bir adanın ele geçirilmesi ise göze çarpmakta. 3 Haziran’da bölgede başlayan Kataigis Tatbikatı 6 Haziran Perşembe günü itibarıyla sona erdi.




Kaynak: defenceturk
Eklenme tarihi: 21.06.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 GENÇ Denizcilik
 VİLLA Denizcilik ..
 GÜLHAN Denizcilik
 NAKLET Ticaret Lt..
 COBRA Yachting-Bo..
 SELİNDA Boat
 EMİROĞLU Denizcil..
 ISKOMARINE Denizc..
 İYEM Asya Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim