Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Assos Antik Kenti'nde yangın
Rekor sıcaklıklar ile peş peşe yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti'nin yer aldığı Behram köyündeki makilik alanda çıkan yangın çıktı. Yangına müdahale eden arazöz alevlerin arasında kalırken personel ise son anda araçtan çıkarak canını kurtardı. Yangın kontrol altına alınırken tarihi kente girişler 3 gün yasaklandı.



'TEYAKKUZ HALİNDE OLMAMIZ LAZIM'

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin hızlıca müdahale ettiği yangının hem köy hem de Antik Liman'a sıçramadığını söyledi. Orman teşkilatına ait bir arazözün yandığını belirten Aktaş, şunları kaydetti:

"Bu arada ekipler de yangın içinde kaldı. Arkadaşlarımız kendilerini kurtardılar ama arazöz yandı. O kadar ciddi bir şekilde mücadele edildi. Bu mücadele sayesinde hem köyümüze hem de Antik Liman'a ulaşması engellenmiş oldu. Hem köyde hem de Antik Liman'da teyakkuz halinde bulunmamız lazım. Biraz rüzgar var. Tam kontrol altına alıp soğutma çalışmaları bitene kadar teyakkuz halinde bulunmamız lazım. Assos Antik Kenti'nde de herhangi bir yapıya, kültürel ve tarihi varlığa zarar söz konusu değil. Sadece etrafında bulunan, içinde bulunan makilik alanda ot yangını meydana geldi. Kültürel varlığımız açısından da herhangi bir kaybımız yoktur."



"Tedbiren köy ve oteller boşaltıldı"

İlk anda Ayvacık Kaymakamı Salih Sak'ın yangın bölgesine geldiğini dile getiren Aktaş, "Biz de en hızlı şekilde geldik. Tedbiren köy ve oteller boşaltıldı. Tamamen kontrol altına alındığını orman teşkilatı açıklayana kadar köylülerimizin de Antik Liman'daki özellikle misafirlerimizin, oradaki otelde konaklayanların da dönmemesini istiyoruz. Şu anda teyakkuzda bulunmamız gerekiyor bir süre daha." ifadesini kullandı.

MANİSA’DA İKİ AYRI NOKTADA ÇIKAN ORMAN YANGINLARI SÖNDÜRÜLDÜ

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Akgedik mahallesi ile kırsal Osmancalı mahallesinde iki ayrı noktada çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alındı. Akgedik Mahallesi TOKİ konutlarının hemen üst bölümünde çıkan orman yangını, yerleşim yerine yakın olması sebebiyle vatandaşlar endişe yaşadı. Bazı vatandaşları yangın söndürme çalışmalarını ilgi ile izlerken, bazı vatandaşlar ise orman ve itfaiye ekiplerine yardım ederek, hortum taşıdı. Bazı vatandaşlar da ellerindeki su dolu pet şişeleriyle yangına müdahale etti. TOKİ konutlarına sıçramaması için yoğun mücadele edilen yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonrası 2 saat içerisinde kontrol altına alındı. Hiçbir yerleşim yerini tehdit etmeyen kırsal Osmancalı Mahallesi’ndeki yangın da yapılan müdahalelerle söndürüldü. İki bölgede soğutma çalışmaları sürdürülüyor.



ÇANAKKALE YANGINI KONTROL ALTINDA

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın, saat 16.34'te makilik alanda başladı. 11 dakika sonra ilk müdahale yapıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 helikopter, 10 uçak, 4 ilk müdahale aracı, arazöz ve su ikmal aracı 22 ve 225 personelle havadan ve karadan müdahale edildi. Yangından Assos Ören Yeri ve Athena Tapınağı etkilendi. Alevler içinde kalan bir arazöz kullanılamaz hale geldi. Yangın yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 26.06.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MCS Denizcilik Na..
 DENSAN Denizcilik
 CANBAZ Denizcilik
 SKY MARIN Yacht A..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 ALESTA Denizcilik
 ST Shipping Surve..
 AR-GAZ
 MEMORIES Yatching
 ESA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim