Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Karasu-Romanya arası RO-RO seferleri başlıyor
Sakarya'nın Karasu ilçesi Belediyesi, Karasu'dan Romanya'ya RO-RO seferlerinin 3 Temmuz'da başlayacağını duyurdu.

Karasu'da deniz yolu için dev bir adım atıldı. Karasu' dan Romanya'ya gidecek olan RO-RO seferlerinin 3 Temmuz Çarşamba günü başlayacağı duyuruldu. Karasu Belediyesi'nde yapılan açıklama da ''Müjde! 3 Temmuz İtibariyle Romanya Seferleri Başlıyor. 3 Temmuz itibariyle Karasu, Türkiye'nin Avrupaya Açılan Kapısı oluyor. Hayırlı Olsun'' denildi.

KARASU İLE KÖSTENCE LİMANI ARASINDA OLACAK

Karasu'dan başlayacak seferler 3 Temmuz Çarşamba günü IC İçtaş Sakarya Karasu Limanı ile Romanya, Köstence DP World Ro-Ro Limanı arasında olacak. Karasu Limanı’nda görev yapan tüm Kamu kurumları ile birlikte IC İçtaş Sakarya Karasu Limanı işletmesi hattın sorunsuz çalışabilmesi için hazır halde getirildi.



BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında yapılan ticaret için yeni bir lojistik güzergâh olması neden ile bu hat büyük önem taşırken bu hattın, Avrupa ile ticaret yapan firmaların sınır kapılarında bekleme sürelerini kısaltması, Bulgaristan geçişlerinde yaşanan sıkıntıları ekarte etmesi, karayolu güzergahını daha kısa mesafelere çekmesi, nakliye sürelerini ve navlununu düşürmesi ve en önemlisi Ülkemizden Avrupa ülkelerine yapılan ihracatta artış sağlayabilecek potansiyele sahip olması gibi ticarete ve lojistik firmalarına büyük katkıları olması beklenmekte.



HAFTADA 4 SEFER YAPILACAK

Yeni güzergâhta başlangıç olarak, Sealines firması işletmesinde olan 100 Standart TIR kapasiteli (90 kabin ve 250 yolcu, 60 Frigo TIR) “MV URD” isimli gemi ile hizmet verilecek. Başlangıçta bir gemi ile haftada 4 sefer yapılacak olup, 2024 yılının son çeyreğinde ikinci geminin faaliyete geçirilmesi ile haftada 7 sefere çıkılması planlanmakta. Tek gemi ile yılda 175 sefer, ikinci gemi ile birlikte yılda 350 sefer yapılması hedeflenmekte olup ilk yıl 65.000 adet, devam eden yıllarda 100.000 adet araç kapasitesine ulaşılması beklenmekte.



HIZLI VE MALİYETİ DÜŞÜK OLACAK

Karasu ve Köstence terminalleri önemli anayolların kesiştiği stratejik bir konumda bulunması nedeni ile Türkiye’nin herhangi bir noktasından çıkan bir araç Karasu Limanı’na gelip Ro-Pax gemisine bindikten 12 saat sonra Köstence Limanı’na varışta takometresi sıfırlanmış, şoförü kamarasında istirahat edip dinlenmiş, aracı fazla km yaparak yıpranması önlenmiş; karayolunda olabilecek olası kazaların önüne geçmiş ve de en önemlisi sınır kapılarında kaybedilen zaman fazlasıyla geri kazanmış olacak. Batı-Orta ve Doğu Avrupa’dan ve aynı zamanda Ukrayna ve Moldova’dan Köstence Limanı kullanılarak Karasu Limanı’na ve Türkiye üzerinden transit olarak üçüncü ülkelere gidecek olan araçlar için de bu yeni, hızlı ve maliyeti düşük güzergâh alternatifi sunulmuş olacak.



Kaynak: Sözsakarya (Melike Çokol)
Eklenme tarihi: 28.06.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKIN AKSU Yat
 SAMBURCO Denizcil..
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 S.S. Marmara Adas..
 UND RORO İşletmel..
 INKA Crew Managem..
 FARİN Turizm
 ATİPOST Turizm Lt..
 INSPEKTOR Marıne ..
 İMAMOĞULLARI deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim