Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
İş dünyasının en büyük sorunlarından biri haline dönüştü! İş beğenmiyorlar!
Nitelikli eleman açığı iş dünyasının en büyük sorunlarından biri haline geldi. Diğer yandan vatandaşların "iş beğenmediği" eleştirileri de gündemdeki yerini koruyor. Peki nitelikli eleman sorunu nasıl çözülür?



Son günlerde işsizlik ve nitelikli istihdam sorunu gündem olmayı sürdürüyor.
Bir tarafta işverenler "İşçi bulamıyoruz" derken diğer taraftan "vatandaşın iş beğenmediği ve masabaşı iş istediği" yönünde eleştiriler geliyor.

NİTELİKLİ ELEMAN SORUNU

Medyaya açıklamada bulunan sektör temsilcileri, nitelikli eleman bulmakta zorlandıklarını belirtti. İHA ve Sabah'a konuşan temsilciler, verilen maaşları da belirterek açıklamalarda bulundu.

* Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçılar Birliği (GYHİB) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Hüroğlu: Gemi, yat ve tekne üretimi tarafında kalifiye eleman bulma problemi de yaşanıyor. Şu anda başlangıç pozisyonu için bir mühendisin aldığı maaş 50 bin TL'den başlıyor. Usta maaşları 60-70 bin TL'den başlarken, iyi bir kaynakçının maaşı ise 100 bin TL'yi geçiyor.

* Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği - OSS Başkanı Ali Özçete: Ustalar şu anda otomotiv servislerinde asgari ücretin bir buçuk iki katına kadar maaş alıyor. Eleman bulmakta da zorlanıyoruz. Meslek lisesinden mezun olan elemanlar ya kurye oluyorlar ya da AVM'de güvenlik olarak işe başlıyorlar. Hatta muhasebede çalışan bir eleman mesaisi ve yan haklarıyla mavi yakalıdan az maaş almaya başladı.

* İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB) Başkanı Çetin Tecdelioğlu: Vasıflı CNC operatörü, kaynakçı, tornacı kalfalar asgari ücretin iki katı, ustalar ise 3-4 katı maaş alıyor. Yani ustanın maaşı 60-70 bin TL'yi buluyor. Ancak o parayı versek de çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Alttan eleman gelmiyor. Yeni nesil istemiyor. Aşağıdan gelen yeni nesil özellikle 1995 sonrası doğanlar, sanayide olmak istemiyor.

* Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TUSİD) Başkanı Bekir Topuz: Her fabrika en az 100 işçi eksik çalışıyor. Fabrikalarımızda makinenin başında durması için çalışana 40 bin TL teklif ediyoruz ancak çalışmıyor.




Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 9.07.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SVR Maritime Corp
 TRIO Denizcilik İ..
 DİZMAN Denizcilik
 ONUR Denizcilik v..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 SEAHORSE Shipping..
 DOĞUHAN Denizcili..
 ÖZPINAR Denizcili..
 ESENKIYI Denizcil..
 GRANDE Ship Manag..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim