Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer gemisi protestolar nedeniyle Fransız limanına yanaşamadı
Seven Seas Voyager adlı yolcu gemisi, protestolar nedeniyle Kuzeybatı Fransa'daki Brittany bölgesinin Finistère departmanında yer alan Concarneau Limanı'na giremedi.



Aşırı turizm nedeniyle birçok kentte protestolar düzenleniyor. Bazı kentlerde kruvaziyer gemilerinin limanlara yanaşmasına sınırlama getirilirken bazıları da karar aşamasında.

Dünyanın bilinen turizm destinasyonlarında tepkiler gelmeye devam ederken Fransa'da da kruvaziyerlerin çevresel etkilerini gerekçe gösteren bir eylem gerçekleştirdi.

Yakın zamanda gerçekleştirilen bir dizi protestonun sonuncusunda, Stop Cruises BZH Collective ve Extinction Rebellion gruplarından yaklaşık 20 aktivist bir araya gelerek Regent Seven Seas Cruises tarafından işletilen Seven Seas Voyager adlı yolcu gemisinin Kuzeybatı Fransa'daki Brittany bölgesinin Finistère departmanında yer alan Concarneau Limanı'na girişini engelledi.

Stop Cruises BZH Kolektifi'nin kimliğini sadece Sophie olarak açıklayan bir üyesi, grubun ilk kez bir gemi seferini sadece gecikmelere ya da rahatsızlıklara neden olmaksızın tümüyle iptal etmeyi başardığını söyledi.

Kimliği açıklanmayan bir protestocu bölgesel Ouest France gazetesine yaptığı açıklamada, "Bugün Concarneau'ya hiçbir yolcu gemisi uğramadı. Bizim için bu bir başarı çünkü biz lüks yolcu gemilerine karşı mücadele ediyoruz. Bunların ekolojik bir saçmalık ve sosyal eşitsizliğin bir sembolü olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Ancak 138.194 grostonluk gemideki yolcular için son dakika iptali büyük olasılıkla hayal kırıklığı yarattı.

6 Temmuz'da Brittany'de düzenlenen protesto, Fransa'da çevre aktivistleri tarafından son dönemde düzenlenen gösterilerin sadece sonuncusu.

Bu yılın başlarında, 6 Mayıs 2024'te, Brittany'de Douarnenez (Finistère) Limanı'nda benzer bir gösteri düzenlendi. Bu kez Silversea Cruises'un Silver Wind gemisinin gelişine karşı çıkıldı.

294 yolcu kapasiteli gemi bu kez limana yanaşabilse de, gemideki yetkililer güvenlik nedeniyle karaya çıkabilecek misafir sayısını sınırlamak zorunda kaldı.

Geçen yılın sonlarına doğru, 8 Ekim 2023 tarihinde, Atlas Ocean Voyages'ın World Traveller gemisindeki yolcular, dikkat çekmek için kutup ayısı ve diğer hayvanlar gibi giyinmiş yaklaşık 80 aktivistle karşılaştı.

Protestocular, gemi seyahatinin olumsuz çevresel etkilerine katkıda bulundukları için misafirleri utandırmak amacıyla "Kutup utancınızı taşıyın" gibi mesajlar içeren pankartlar taşıdılar.

2022 yılında Fransa'nın Marsilya kentinin belediye başkanı Benoît Payan, destekçilerini bir araya getirerek limanda gemilerden ve özellikle de kruvaziyer gemilerinden kaynaklanan kirliliğe son verilmesi çağrısında bulundu. Dilekçeye yaklaşık 50.000 imza toplandı ki bu rakam yerel nüfusun yaklaşık %6'sına denk geliyor.

Payan o günlerde sosyal medya platformu Twitter'da "Boğuluyoruz ve Akdeniz'de ve limanlarımızda devasa gemiler tam bir cezasızlıkla havamızı kirletiyor! Bunun durmasını istiyor musunuz? Ben de istiyorum. Marsilya halkı, harekete geçelim. Dilekçeyi imzalayın" diye yazmıştı.




Kaynak: 7deniz
Eklenme tarihi: 13.07.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UZMAR
 SARP Turizm
 UZAKLAR Denizcili..
 ESA Denizcilik
 MARMARA RoRo
 NACİ SELİMOĞLU De..
 EMRE Denizcilik
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 H M Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim