Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Kızıldeniz saldırıları İsrail limanını iflas ettirdi
Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları sonucunda Eilat Limanı İsrail hükümetinden mali yardım talebinde bulundu.

Husilerin Kızıldeniz'de deniz taşımacılığına yönelik saldırılarının ekonomik etkileri, Eilat Limanı'nın hacimlerindeki %85'lik düşüşün ardından İsrail hükümetinden mali yardım talebinde bulunmasıyla ortaya çıktı.



Eilat, İsrail'in Kızıldeniz'deki güney kıyısında yer alıyor ve ülkeyi Süveyş Kanalı'ndan geçmeye gerek kalmadan Asya ve Hint Okyanusu'na bağlıyor. 2022'nin 4. çeyreğinde 124.000 ton elleçleme yapan tesis, o yılın ilk çeyreğindeki seviyesini ikiye katladığından beri hacimler düşüşteydi.

Ancak 7 Temmuz'da Knesset'in Ekonomik İşler Komitesi ile yapılan bir toplantıda CEO Gideon Golbert limanda sekiz aydır hiçbir faaliyet olmadığını ve hiçbir gelirin gelmediğini söyledi.

Ağırlıklı olarak dökme yük, potas ve araba ithalatının yanı sıra bazı konteynerlerin elleçlendiği liman, ülkenin Akdeniz'deki limanları Aşdod ve Hayfa'dan oldukça küçük ancak Husi saldırılarının etkileri İsrail ticaretini açıkça etkilemiş durumda.

Daha geniş bir ölçekte, Husi eylemleri her hafta yüzlerce konteyner gemisinin Afrika Burnu'ndan Avrupa'ya doğru yaklaşık 4. 000 milyon daha uzun bir yolculuğa çıkmasına neden oldu, bu da yakıt maliyetlerini ve emisyonları artırdı; AB ETS'nin ilk artışı bu yılın ocak ayında tanıtıldı.

Alphaliner'a göre, Orta Doğu'daki çatışmalar ikinci el konteyner gemisi piyasasına önemli bir ivme kazandırdı.

Alphiner'ın analizinde "2024'ün ilk yarısında konteyner alım satım işlemleri, taşıyıcıların ve NOO'ların gemi kiralama ve navlun piyasalarındaki hareketliliğe tepki vermesiyle yeniden artış gösterdi. İşlemlerde 2023'ün ikinci yarısında yaşanan düşüşün ardından, 2024'ün ilk altı ayında yarım milyon teu'dan fazla konteyner tonajı el değiştirdi" denildi.

Gemi işletmecileri Ümit Burnu çevresindeki seferlere yönelik talebi etkin bir şekilde karşılayabilmek ve haftalık programları sürdürebilmek için "mevcut her gemiyi aradı".

Alphaliner'a göre ocak ve haziran ayları arasında 572.600 teu'luk 141 gemi işlem görürken, bu rakam ayda ortalama 23 adet oldu.

Taşıyıcılar başlangıçta Kızıldeniz taşımacılığındaki kesintinin kısa süreli olacağına inanmış ve 2023'ün sonlarında fiyatlardaki artışa hemen tepki vermemişti.

2024'ün ilk yarısında 1,6 milyon teu'luk devasa bir yeni inşa kapasitesi akınına rağmen, nakliyeciler program boşluklarını kapatmak ve sabit fiyatlardan faydalanmak için ikinci el piyasasında daha da fazla tonaj aradı.

Alphaliner ayrıca, atıl filonun mayıs ayında %0,4'e düşmesiyle birlikte neredeyse tüm mevcut gemilerin kazançlı işlerde kullanıldığını ve atıl konteyner filosunun son altı hafta içinde minimum düzeyde artmasına rağmen, işsiz gemi sayısının toplam filonun %1'inin altında kaldığını bildirdi.




Kaynak: 7deniz
Eklenme tarihi: 13.07.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BABAYLON Hotel
 LIGHTTOURS Seyaha..
 LİDER Gemi San.Tu..
 RİZE İPEKYOLU Den..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 DERPINA Denizcili..
 NAKLET Ticaret Lt..
 ERLER denizcilik ..
 ROTA Gemi
 MAYAMARINECYPRUS ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim