Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Ekim 2024
Haber
Anket
Uçan Hollandalı Ege'de görüldü! Bu gemi suda mı havada mı?
Karayip Korsanları filmini anımsatan olay Yunanistan'ın İyon Denizi'ne yakın Korfu ili açıklarında görüldü. Ufuk çizgisinde Uçan Hollandalıyı anımsatan yelkenli sanki sanki gökyüzündeymiş gibi görüldü.



Yunanistan'ın Korfu içi açıklarında "Uçan Hollandalı" görüldü. EMY müdürü Thodoris Kolidas, bunun antisiklon dönemlerinde ve özellikle deniz yüzeyinden esen havanın atmosferin üst katmanlarından çok daha soğuk olduğu zamanlarda meydana gelen üstün bir serap olgusu olduğunu açıkladı.

Sözlerine devam eden yetkili, "Bu durumlarda kıyıdan bakan bir gözlemci birdenbire küçük tekneleri veya büyük gemileri, yüksek duvarları, görkemli sarayları, sıradağları, tuhaf şehirleri ve denizle buluştuğu yerde ufkun üzerinde uçan manzaraları fark edebilir." şeklinde devam etti.



Bu olay atmosferin tuhaf bir oyunu ve ışık ışınlarının kırılmasından kaynaklanıyor diyen yetkili, "Bu sayede aslında yüzlerce kilometre uzaktaki nesneler ufkun üzerinde (üst üste bindirilmiş, büyütülmüş veya ters çevrilmiş) görünüyor" şeklinde konuştu.

Fotoğrafta gördüklerimizi anlatan Kolydas, ilk fotoğrafta arka planda görülen yelkenlinin gökyüzünde ön planda görülen yelkenliye ters rotadaymış gibi göründüğünü belirtiyor (aynı). Fotoğraf arka planda Arnavutluk dağlarının da görülebildiği açık bir çekimde çekilmiş olmasına rağmen, benzer bir olay ikinci fotoğrafta daha net bir şekilde gösteriliyor.

UÇAN HOLLANDALI EFSANESİ

Antiksiklon dönemlerinde ve özellikle deniz yüzeyinden esen havanın, atmosferin üst katmanlarına göre çok daha soğuk olması durumunda üstün aynasal etkiler ortaya çıkar.

Bu durumlarda kıyıdan bakan kişi birdenbire küçük tekneleri veya büyük gemileri, yüksek duvarları, görkemli sarayları, sıradağları, tuhaf şehirleri ve denizin gökyüzüyle buluştuğu yerde ufkun üzerinde uçan manzaraları fark edebilir.



Bu olay atmosferin garip bir oyunu olup, ışık ışınlarının kırılmasından kaynaklanmaktadır. Bu sayede yüzlerce kilometre uzaktaki nesneler ufkun üzerinde (üst üste bindirilmiş, büyütülmüş veya ters çevrilmiş) görünür.

İdollerin biçim değiştirmediği ve aynı zamanda şu andaki olgumuzu da açıklayan bu olguyla ilgili bir efsane, uçan Hollandalı efsanesidir.



Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 16.07.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NACİ SELİMOĞLU De..
 AKASYA DENİZCİLİK
 ESENYALI Gemi İşl..
 İSTANBULLİNES Den..
 ŞAHPET Denizcilik..
 GÜLNAK Denizcilik
 CİHAN Gemi Elektr..
 ULUSOY Denizyolla..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 SAROS Dalgıçlık H..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim