Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Ekim 2024
Haber
Anket
Dünyanın hidrojenle çalışan ilk feribotu hizmete giriyor
Türünün ilk örneği olan hidrojen yakıtlı feribot Sea Change, San Francisco Körfezi'nde yolcular için sıfır emisyonlu ulaşım sağlayarak yakında kamu hizmetine başlayacak.

Dünyada ilk kez %100 sıfır emisyonlu hidrojen yakıt hücreleriyle çalışan feribot Sea Change çığır açacak. Gemi sahibi SWITCH Maritime tarafından Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu'nun (CARB) hibe desteği ile deniz taşımacılığı sisteminden kaynaklanan emisyonları azaltmaya yönelik bir çözüm olarak geliştirildi.



Bir grup özel ve kamu sektörü ortağı 12 Temmuz'da Sea Change'i resmi olarak suya indirmek için bir araya geldi ve gemi 19 Temmuz'da faaliyete başlayacak.

75 yolcu kapasiteli Sea Change başlangıçta San Francisco Bay Ferry'nin sözleşmeli operatörü Blue & Gold Fleet tarafından Pier 41 ile Downtown San Francisco Ferry Terminali arasındaki bir rotada yakıt hücresi teknolojisinin uygulanabilirliğini göstermek amacıyla 6 aylık bir deneme süresi boyunca işletilecek. Yolcuların ücretsiz binmesine olanak tanıyan gösteri, Chevron New Energies; Golden Gate Köprüsü, Otoyol ve Ulaşım Bölgesi; ve United Airlines'ın da aralarında bulunduğu bir grup ortak tarafından destekleniyor.

Kaliforniya Alameda'da Bay Ship and Yacht ve Wash Bellingham'da All American Marine tarafından Incat Crowther'ın tasarımı temel alınarak inşa edilen 70 metrelik alüminyum katamaran 2021 yılında suya indirilmişti ancak hizmete girmesi, pandemi ve yeni tahrik teknolojilerinin kullanımı için ABD Sahil Güvenlik onayının alınmasıyla ilgili zorluklar gibi faktörlerin bir araya gelmesi nedeniyle gecikti. Bu yılın başlarında Sahil Güvenlik tarafından verilen bir Denetim Sertifikası (COI), feribotun faaliyete geçmesinin önünü açtı.

Sea Change, Cummins'in 360kW polimer elektrolit membran (PEM) yakıt hücreleri ve BAE Systems'in 600kW elektrikli motor tahrikine güç sağlayan 100 kWh XALT lityum-iyon bataryaları ile Zero Emission Industries'in entegre bir hidrojen güç sistemine sahip. Üretilen tek emisyon su buharı ve ısıdan oluşuyor.

SWITCH'e göre, temiz yakıtlı tahrik sistemi 300 deniz miline kadar transit mesafe ve 15 knot'a kadar hız sağlıyor. Dizel motorlu gemilerinkine benzer operasyonel yetenekler ve menzile sahip olan bu sistem, dizel motorlu gemilere kıyasla daha yüksek hızlara ulaşabiliyor. Servis hızı yaklaşık 8-12 knot olacak.

SWITCH Maritime CEO'su Pace Ralli, "Bu sadece Sea Change'in hizmete başlaması değil, aynı zamanda Kaliforniya ve ötesinde denizcilik sektörünün enerji dönüşümüne yönelik çok daha aktif bir yatırımın da başlangıcı olmasını umuyoruz" dedi.

Sea Change, düşük karbonlu ulaşım, toplum havasının korunması ve diğer girişimler için üst sınır ve ticaret fonları sağlayan eyalet çapında bir girişim olan Kaliforniya İklim Yatırımlarının bir parçası.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, "Kaliforniya, temiz enerjiyi arttırmak ve kirliliği azaltmak için yeni teknolojilere öncülük ederek iklim kriziyle mücadelede küresel bir liderdir - sıfır emisyonlu Sea Change'in bu kadar heyecan verici olmasının nedeni budur. Eyaletimizin bu yenilikleri geliştirmedeki rolünden ve eyaletimizin kamu ve özel sektör ortaklarının bu yenilikleri pazara sunmalarından ve uygulanabilirliklerini göstermelerinden gurur duyuyorum" dedi.

CARB Başkanı Liane Randolph, "CARB, MV Sea Change'in denize indirilmesiyle temiz ulaşım geleceğine tanıklık etmekten heyecan duyuyor ve bu gemiyi gerçeğe dönüştüren ortaklığın bir parçası olmaktan gurur duyuyor. Kaliforniya İklim Yatırımlarımız aracılığıyla işleyen üst sınır ve ticaret dolarları sayesinde, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve özellikle Kaliforniya'nın en savunmasız topluluklarında halk sağlığını iyileştirmek için Sea Change gibi yenilikçi ve sürdürülebilir ulaşım seçenekleri geliştiriliyor" dedi.

San Francisco Bay Ferry Yönetim Kurulu Başkanı Jim Wunderman ise "Gelecekteki binlerce Sea Change yolcusu için dünyada bir ilk olan bu teknolojiye erişim sağlamak, çevreyi korumaya yönelik önemli bir adımdır. Bu çığır açan feribotu gerçeğe dönüştürmek için ortaklarımızla birlikte çok çalıştık, ancak bunu hayata geçirecek olan yolcular olacak" dedi.

Chevron New Energies Hidrojen Başkan Yardımcısı Austin Knight ise şunları söyledi: "Deniz Değişimi, hidrojenin ticari uygulanabilirliğini göstermek ve tüketici güvenini artırmak için hükümet ve özel sektörün birlikte nasıl çalışabileceğinin gerçek ve pratik bir örneğidir.
Chevron olarak enerji alanında ilerleme kaydedilmesine yardımcı olacak büyük ölçekli bir hidrojen işi geliştirmek üzere ortaklıklar kurmaya odaklanmış durumdayız."



Kaynak: 7deniz (marinelink.com)
Eklenme tarihi: 17.07.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AR Shipping
 BANMARİN Denizcil..
 S.S. Marmara Adas..
 BODUROĞLU Denizci..
 BANDIRA Maritime ..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 ATASOY Grup Deniz..
 TRANS KIBRIS
 ALMEYDA
 GRAND OCEAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim