Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Bahreyn'den gemi geri dönüşümü için Maersk ile iş birliği
Bahreyn Krallığı Hükümeti, yeşil bir gemi geri dönüşüm programı geliştirmek için Arap Gemi İnşa ve Onarım Tersanesi Şirketini (ASRY) destekleyecek. Hükümet, gelecekte beklenen talebi karşılama kapasitesini tam olarak geliştirmeyi araştırmak için A.P. Moller - Maersk ile bir ortaklık kuruyor.



Bahreyn Krallığı için türünün ilk örneği olan bir Mutabakat Zaptı ile hükümet, bir gemi geri dönüşüm girişimini değerlendirmek ve kurmak için Maersk, ASRY APM Terminals ve SULB Company ile ortaklık kuracak. Hükümet, özel sektörle işbirliği kurarak gemilerden elde edilen çeliği iç ve dış pazarlar için geri dönüştürecek sürdürülebilir bir yeşil ekonomiyi teşvik etmeyi amaçlıyor.

ASRY çalışmalarına 2023 yılında eski bir Wan Hai konteyner gemisinin geri dönüştürülmesi projesinin kendisine verilmesiyle başlamıştı. Şirket, kariyerinin son dönemindeki gemileri satın alıp geri dönüşüm süreleri dolana kadar işletmeyi planlayan Hollandalı bir girişim olan Elegant Exit Company (EEC) ile ortaklaşa çalışacak bir tersane olarak belirlendi. Süreç, emekliye ayrılan gemilerdeki malzemenin yeşil bir şekilde sökülmesini ve yeniden kullanılmasını gerektiriyor.

Maersk, 2028 yılına kadar geri dönüşüm kapasitesine yönelik talepte beklenen hızlı yükselişe dikkat çekiyor. Denizcilik şirketi son sekiz yılda dünya çapında 22 geminin geri dönüşümünü gerçekleştirdiğini açıkladı. Ayrıca ASRY ile çalışma deneyimine sahip olduklarını, tersanenin yakın zamanda Maersk Line, Limited'e ait bir geminin revizyon ve onarımını tamamladığını ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri'ne kayıtlı 20 yaşındaki Maersk Durban (33.750 dwt) 2024 yılında Bahreyn tersanesinde elden geçirilmişti.

Bahreyn Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yeşil geri dönüşüm operasyonunu geliştirme çalışmalarında ASRY'ye düzenleyici destek sağlamayı amaçlıyor. Tersane bu desteği, tersanesini ve rıhtımlarını gemi geri dönüşümü için gerekli kabiliyetlerle donatmak için kullanacak. Maersk teknik ve operasyonel danışman olarak hizmet verecek ve sürdürülebilir uygulamalar ve gemi geri dönüşümü konusundaki deneyiminden destek sağlayacak.

Konsept, geri dönüşüm çabalarının bir parçası olarak gemilerin soyulmasını ve toksinlerden arındırılmasını gerektiriyor. Malzemeler yeniden kullanım için ayrıştırılıyor. Bahreyn merkezli yatırım şirketi Foulath ve Yamato Kogyo'ya ait bir çelik şirketi olan SULB de projeye katılıyor. Çelik şirketi, geri dönüştürülen gemilerden elde edilen çeliği iç ve dış pazarlar için sürdürülebilir bir çabada kullanacak.

Armatörler artan düzenlemelerle mücadele ederken ve sektörün imajını iyileştirmeye çalışırken gemi geri dönüşümüne olan talep de artıyor. AB, geri dönüşüm konusunda katı gereklilikler belirledi ve AB'ye kayıtlı olmayan tesislere kırılmak üzere yasadışı yollardan gemi ihraç eden tersaneleri kovuşturmaya yönelik çalışmalar başladı. Asya'da tersanelerin faaliyetlerini yeşil standartlara uygun hale getirme çabaları sürerken, Mısır'dan Brezilya'ya kadar pek çok ülke yeni yeşil geri dönüşüm tersaneleri planlarını açıkladı.




Kaynak: 7deniz
Eklenme tarihi: 18.07.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKOMARİNE Denizc..
 AKNUR Denizcilik
 RTS Denizcilik Sa..
 YILMAR Denizcilik..
 KALE Grubu
 MMMARİNE denizcil..
 MARİST Shipping
 AYNACI Denizcilik
 ADAMAR Denizcilik
 ORSA Tanker İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim