Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Hindistan’ın fırkateyni çıkan yangında ağır hasar gördü
Brahmaputra fırkateyni, Mumbai’deki donanma tersanesinde çıkan büyük bir yangın nedeniyle büyük hasar gördü.

Deccan Herald tarafından 22 Temmuz 2024 tarihinde yayınlanan bilgilere göre Brahmaputra fırkateyni, Mumbai’deki donanma tersanesinde çıkan büyük bir yangın nedeniyle büyük hasar gördü. Yangının ardından genç bir denizcinin kayıp olduğu bildirilirken, Hindistan Donanması gemi tamirdeyken çıkan yangının nedenini belirlemek üzere soruşturma başlattı. Hindistan Donanması sözcüsüne göre yangını kontrol altına alma çabalarına rağmen gemi bir tarafa (iskele tarafına) yatmaya başladı ve stabilize edilemedi.



Donanma, kayıp denizci dışında tüm personele ulaşıldığını ve arama çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Bu bağlamda modernizasyon çalışmaları sırasında gemide bulunan subay ve denizcilerin kesin sayısı henüz bilinmemektedir. İlgili yangın ise donanma tersanesinden ve limandaki diğer gemilerden gelen itfaiyecilerin yardımıyla kontrol altına alınmıştır.



Bu olay, 2016 yılında INS Brahmaputra ile aynı sınıfa ait olan Betwa fırkateyninin limana yanaşırken denge kaybı nedeniyle alabora olduğu benzer bir kazayı anımsatmaktadır. Bahse konu olay, 2 kişinin ölümü ve 14 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmış, gemi 2 ay sonra Hindistan Donanması’nın anlaşmalı olduğu bir ABD şirketi tarafından düzeltilmiştir.

Brahmaputra sınıfı fırkateynler, Hindistan tarafından yerli olarak tasarlanıp inşa edilmiştir. Godavari sınıfının geliştirilmiş versiyonu olarak Kolkata’daki Garden Reach Shipbuilders and Engineers’da inşa edilen bu sınıf, üç gemiden oluşmaktadır: INS Brahmaputra, INS Betwa ve INS Beas.

126.5 metre uzunluğa, 14.5 metre genişliğe ve 4.5 metre su çekimine sahip olan gemiler, tam yük deplasmanlarında 3,850 ton ağırlığa ulaşmaktadır. Bharat Heavy Electricals Limited tarafından üretilen 30,000 beygir gücü buhar türbinleriyle donatılan gemiler, 30 deniz milini aşan hızlara ulaşabilmektedir. Operasyonel menzilleri 12 knot seyir hızında 4,500 deniz miline kadar uzanırken, subaylar, erler ve hava mürettebatı dahil olmak üzere 313 kişilik bir mürettebatı barındırabilmektedirler.




Kaynak: defenceturk
Eklenme tarihi: 25.07.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 DALSAN Liman İnşa..
 GUHA Shipping
 NAVİGA Yatçılık
 EGE Sualtı Gemici..
 FURUNO Denizcilik
 ÜSTÜN Denizcilik
 MİRAMAR yatcılık
 İSKETE Deniz Taşı..
 DEVAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim