Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Ekim 2024
Haber
Anket
Ukrayna’nın 3 kentine Türk yüzer santralleri gidecek
Rusya'nın sivil enerji altyapısını yok ettiği Ukrayna, elektrik sorununu Türk gemileriyle çözmeye hazırlanıyor. Hastanelerin elektriksiz kaldığı ülkeye gidecek 3 gemi için resmi onaylar verildi. 3 geminin rotası, Odesa, Mykolaiv ve Izmail olacak.

Bir dönem Avrupa’ya enerji ihraç eden Uk­rayna, Rus işgaliyle birlikte elektrik sıkıntısı ya­şıyor. Rusya'nın Avrupa’daki en büyük nükleer santral olan Zaporojiya’daki santrali ele geçirmesi, Kremlin güçleri­nin elektrik santrallerini vur­masıyla birlikte Ukrayna, ta­rihinin en büyük enerji krizi­ni yaşıyor. Sadece evler değil, özellikle hastane ve okullar elektrik alamazken, ülkede elektriğe bağlı hastalar nede­niyle önemli bir sağlık krizi de yaşıyor.



Rusya'nın bu saldırı­ları, Batılı ülkelerin çok faz­la ilgisini çekmese de bu ko­nuda en önemli adım Türki­ye’den gelecek. Dünyanın en büyük yüzer santral filosuna sahip şirketlerinden Karade­niz Holding’e ait Karpower­ship gemileri, Ukrayna’ya elektrik sağlamaya hazırlanı­yor. Edindiğim bilgilere göre Ukrayna Yönetimi, Rus sal­dırılarından nasibini alan 3 kente yüzer santral kurmak için çalışmalarını tamamla­mak üzere. Ukrayna’ya kuru­lacak santrallerin Odesa, My­kolaiv ve Izmail’deki su alan­larına kurulması planlanıyor.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, teknik filo gemilerini gaz pis­tonlu ve gaz türbini ünitele­riyle donatmak için önlemleri düzenleyen 1069 sayılı kararı onayladı. Bu, bireysel bölge­lere alternatif güç kaynakları sağlanmasına ve kritik altya­pı tesislerinin elektrik kesin­tilerinden korunmasına kat­kıda bulunacak.



Kurulu güç 500 Mw olacak

Hatırlanacağı üzere 2023’ün başında Türk şirke­ti Karpowership, Ukrayna’ya yüzen enerji santralleri teda­rikine ilişkin Mutabakat An­laşması’nı imzalamıştı. Plan­lanan gücün 500 MW olması hedefleniyor.

Öte yandan Karadeniz Holding, enerjide yeni bir ya­pılanmaya gidiyor. Dünyanın en büyük enerji gemileri iş­letmecileri arasına yer alan Karpowership, LNG nakliye tarafını ana şirketten ayıra­cak bir işleme imza atacak. Karpowership İş Stratejisi Başkanı Mehmet Katmer’in duyurduğu yapılanmada şir­ket, Kinetics adında yeni kurduğu şirketi, yıl sonun­da faaliyete alacak. Katmer, “Kinetics, basit bir sefer için LNG taşıyıcıları, çoklu tica­ret veya hatta üçüncü taraf bir müşteri için varsa yüzen bir depolama ve yeniden gaz­laştırma ünitesi gibi fırsatla­ra da bakacak” dedi.

Karmol’un parçası olacak

Yeni yapılanmayı, “Bir LNG platformu” ola­rak tanımlayan Katmer, Karpowership’in Japon Mit­sui OSK Lines ile birlikte Karmol’u kurduğunu, Kar­mol’un da Kinetics’in bir par­çası olacağını belirtiyor. Dö­nüşüm için satın alınan veya halihazırda Yüzer Depolama Yeniden Gazlaştırma Ünite­si’ne (Floating Storage Rega­sification Unit (FSRU) dö­nüştürülen 10 ikinci el LNG taşıyıcısından 6’sının Kar­mol tarafından ortak kontrol edildiğini ve 4’ünün de doğ­rudan Karpowership’e ait ol­duğunu belirten Katmer, “Şu ana kadar üç FSRU tamam­landı ve konuşlandırıldı. Bi­ri Brezilya’daki birkaç ener­ji gemisiyle çalışıyor. İkinci­si Haziran 2021’de Senegal’e teslim edildi ve müşteri kul­lanmaya hazır olana kadar beklemede. 3'üncüsünü de Dominik Cumhuriyeti’nde hizmete almayı planlıyoruz" diye konuştu.




Kaynak: Dünya (Kerim Ülker)
Eklenme tarihi: 3.10.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ Destek
 YEŞİL DALYAN Deni..
 PRUVA Denizcilik ..
 MY SHIP Group S.A..
 KALKAVAN Group
 AYTRANS Denizcilk..
 BORA Denizcilik S..
 EUROTRADE
 BAHRİ Tic. Ltd.
 CENK GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim