Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Ekim 2024
Haber
Anket
Liman işçilerinin grevi ABD'ye günde Milyarlarca dolara mal oluyor
ABD’de on binlerce liman işçisi, yaptıkları grevin üçüncü gününde ABD’nin doğusundaki 36 büyük tersanede sevkiyatların durmasına sebep oldu.

ABD'de Maine'den Texas'a kadar 36 limanda başlayan liman işçileri grevi, ülkenin tedarik zincirini ve ekonomisini felce uğratma riski taşıyor. Grevde, Uluslararası Liman İşçileri Birliği'ne (ILA) bağlı yaklaşık 45 bin liman işçisi, yüzde 77 oranında ücret artışı talep ediyor. Grevin ABD ekonomisine her gün milyarlarca dolarlı zarara ve tüketici fiyatlarında artışa neden olacağı tahmin ediliyor.



Grev, Uluslararası Liman İşçileri Sendikası'na (ILA) bağlı yaklaşık 45 bin işçinin daha yüksek ücretler istemesi üzerine pazar gecesi başladı. Sendika sadece ücret talepleriyle sınırlı kalmadı, limanlardaki kamyon ve vinçlerin otomasyonunun da yasaklanmasını istedi.

1977’DEN BERİ İLK GREV

1977’den beri bu kadar büyük bir grevle karşılaşmayan ABD, milyarlarca dolar kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

MİLYAR DOLARLIK ZARAR

Maine’den Teksas’a uzanarak 36 limanı etkileyen grev yüzünden günde 4,5 milyar ila 7,5 milyar dolarlık zarar edilebileceği öngörüldü.

Muz, ananas, meyve suları gibi bozulabilir gıda maddeleri grevden en çok etkilenecekler listesinde ilk sırada yer alıyor. Alınan bilgilere göre grevden etkilenen limanlar ABD’nin muz ihtiyacının yüzde 75’ini karşılıyor.

Tedarik zinciri aksaklıkları nedeniyle sadece gıda tedarikçileri değil birçok ithalatçı da etkilenecek.



BIDEN'DAN 'ANLAŞMA' MESAJI

Biden yaptığı açıklamada liman grevine müdahale etmeyeceğini, gerginliğin sona ermesi için bir an önce anlaşma sağlanması gerektiğini belirtti.



AVRUPA'DA YENİ GREV İTALYA'DA

İtalya'da toplu taşıma sektöründe çalışanlar, sendikaların çağrısıyla toplu iş sözleşmesi yenileme görüşmelerinin başlaması talebiyle 8 saatlik greve gitti. Ülkede özellikle ulaşım sektöründeki sendikaların çağrısıyla, toplu taşıma alanında çalışanlar, bugün yerel saatle 08.30 ile 16.30 arasında 8 saatliğine çalışmama kararı aldı. Sendikalar, süresi 31 Aralık 2023'te biten toplu iş sözleşmelerinin yenilenmemesini protesto ettiklerini belirtti.

Başkent Roma'da iş bırakan çalışanlar Apostoli Meydanı'nda toplanarak, taleplerini dile getirdi. Kent sakinleri ile turistler, grev ve yağışlı hava sebebiyle şehir içi ulaşımda sıkıntılar yaşadı. Başkentteki üç metro hattı ile tüm otobüs seferlerinin durması çok sayıda kişinin, yağmur altında duraklarda beklemesine neden oldu. Roma'nın yanı sıra diğer kentlerde de hayat, toplu taşımadaki grevden olumsuz etkilendi. Bu arada, ülkede dün de demir yolları çalışanları grev yapmış, şehirler arası tren seferlerinde iptaller olmuş, aksaklıklar yaşanmıştı.



BRÜKSEL HAVALİMANI ÇALIŞANLARI SEFERLERİ DURDURDU

Belçika'nın Brüksel Havalimanı çalışanları, havalimanı altyapısını, toplu taşıma seçeneklerini ve dinlenme alanlarını yetersiz bulduklarını açıklayarak greve gitti.

Belçika'nın Brüksel Havalimanı'nda, çalışanların grevi nedeniyle bugün kalkış yapması planlanan bütün seferler dün iptal edilmişti.

Açıklamada, "Yolcuların ve personelin güvenliğini sağlamak için hava yolları, Brüksel Havalimanı ile istişare ederek 1 Ekim'de herhangi bir gidiş uçuşu yapmamaya karar verdi." ifadesi kullanıldı.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* ABD’de 36 limanda grev: 45 bin liman işçisi iş bıraktı
* ABD Liman işçileri 1977'den sonraki en büyük greve hazırlanıyor




Kaynak: Tgrthaber (Şule Altınel)
Eklenme tarihi: 3.10.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 USTAOĞLU Denizcil..
 ATLAS Gemicilik v..
 KALAMIŞ Denizcili..
 EN-KO Denizcilik ..
 CEM Shipping
 METE KARDEŞLER De..
 MAK Denizcilik Ti..
 ÖZEL Martı Denizc..
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 RİMİT Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim