Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Ekim 2024
Haber
Anket
ABD Yemen'i hedef aldı: Başkent Sana ve liman kenti Hudeyde'yi vurdu
Filistin ve Lübnan'da katliamlara imza atan İsrail'e destek olmak amacıyla Ortadoğu'ya ek askeri kuvvetler gönderen ABD, İsrail'e giden ticari gemileri vuran Yemenli Husiler'i hedef alıyor.

ABD, İsrail'e giden ticari gemileri vuran Husiler'e karşı Yemen'i hedef almaya devam ediyor. ABD ordusu, bugün başkent Sana ve liman kenti Hudeyde'nin de aralarında olduğu Yemen kentlerini vurdu.



ABD ordusu, başkent Sana ve önemli liman kenti Hudeyde dahil olmak üzere Yemen kentlerini vurdu.

ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM) gelen kuvvetler, X'ten yapılan açıklamada, Ortadoğu'daki ABD kuvvetlerinden sorumlu askeri komutanın, Husilerin kontrolündeki bölgelerde 15 noktaya saldırı düzenlendiğini açıkladı.

CENTCOM, X'teki gönderisinde, "Bu eylemler, seyrüsefer özgürlüğünü korumak ve uluslararası suları ABD, koalisyon ve ticaret gemileri için daha güvenli ve emniyetli hale getirmek için yapıldı" dedi.

Husiler'e bağlı El Mesire TV ağına göre, dört saldırı Sana'yı, yedi saldırı da Hudeyde'yi hedef aldı. AFP muhabirleri ayrıca her iki şehirde de yüksek patlama sesleri duyduklarını bildirdi.

El Mesire, Hudeyde'ye yapılan saldırıların havalimanını ve Husiler'in kontrolündeki bir askeri üssün bulunduğu Katheib bölgesini vurduğunu kaydetti.

Husi medyası ayrıca en az bir saldırının Dhamar eyaletini vurduğunu ve Sana'nın güneydoğusundaki Bayda eyaletinde hava saldırıları düzenlendiğini duyurdu.

Herhangi bir hasar veya can kaybı hakkında ayrıntı vermeyen El Mesire, İngiltere'nin de saldırılara katıldığını iddia etti. İngiltere Savunma Bakanlığı ise saldırılara dahil olduğu iddiasını reddetti.

Associated Press haber ajansı da, ismi açıklanmayan ABD yetkililerinin demeçlerini aktararak, saldırıların Husilere ait silah sistemlerini, üsleri ve diğer ekipmanları hedef aldığını belirtti.

ABD'nin ve İsrail'in önceki Yemen saldırıları

Washington, Husiler'in Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki nakliye araçlarına yönelik saldırılarına yanıt olarak Ocak ayından bu yana Yemen'deki noktaları vuruyordu.

Husiler, saldırılarının İsrail'e bağlı gemileri hedef aldığını ve Filistinlilerle dayanışma için ve İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşına karşı yapıldığını vurguluyor. Husiler ayrıca İsrail'in Lübnan'daki saldırılarını durdurmasını talep ediyor.

İsrail, Husilerin ülkedeki Ben Gurion Havaalanı'nı füzeyle hedef almasının ardından geçtiğimiz ay Hudeyde'ye düzenlediği saldırılarla Yemen'i vurmuştu. İsrail'in saldırısında en az beş kişi hayatını kaybetmişti.

ABD'nin saldırıları, Husiler'in Tel Aviv'e bir İHA saldırısı gerçekleştirdiklerini söylemesinden bir gün sonra geldi. İsrail ordusu, İsrail'in merkezinde gece saatlerinde "şüpheli bir hava hedefi" yakaladıklarını söylemişti.

Husiler, ayrıca birkaç gün önce Yemen üzerinde uçan bir ABD askeri insansız hava aracını düşürmelerinin ardından sonra İsrail'i hedef alacak askeri operasyonların artacağı yönünde açıklama yapmıştı. Husiler, geçtiğimiz hafta da ABD'li savaş gemilerini hedef alan bir saldırıyı üstlenmişti.

Husiler, geçtiğimiz hafta ABD gemilerini hedef alan 6'dan fazla balistik füze ve gemisavar seyir füzesi ateşlemiş ve Babülmendep boğazından geçen üç ABD gemisine iki İHA fırlatmıştı. ABD yetkililerine göre, bunların hepsi donanma unsurları tarafından durduruldu.



Yemenliler Filistin ve Lübnan için sokağa çıktı: 'Yemen caydırılmayacak'

Diğer yandan, Yemen'de binlerce kişi bugün Filistinliler ve Lübnan halkıyla dayanışma ifade etmek için Sana sokaklarına çıktı.

Husi yetkilisi Haşim Şeref el Din, El Mesire'ye yaptığı açıklamada, "Lübnan ve Gazze ile dayanışma yürüyüşlerinden sonra başkente ve Yemen valiliklerine yönelik saldırı, halkımızı terörize etmek için umutsuz bir girişimdir. Yemen bu saldırılardan caydırılmayacak ve düşmanlarla tüm gücüyle yüzleşmede kararlılığını sürdürecek" dedi.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Husiler: Aksa Tufanı'ndan sonra 188 gemi vurduk, 11 Siha düşürdük



Kaynak: habersol
Eklenme tarihi: 5.10.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALZE Turizm
 METEAR Deniz İşle..
 TRIMORYA Denizcil..
 MIRAGE
 TOLGA Denizcilik ..
 MILLENIUM Yachtin..
 TUR YAT SAN
 KALYONCU Denizcil..
 CEO Maritime Co.
 OLAY NAUTIC
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim