Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Ekim 2024
Haber
Anket
Yeni Zelanda donanmasına ait bir gemi battı
Yeni Zelanda donanmasının dokuz gemisinden biri olan Manawanui, ülkenin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana denizde kaybettiği ilk gemi oldu.

Samoalı yetkililer, Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, Yeni Zelanda Kraliyet Donanması'na ait bir geminin karaya oturup yanarak batmasının ardından “yüksek ihtimalle” bir yakıt sızıntısının meydana gelebileceğini bildirdi.

Pazar günü HMNZS Manawanui adlı gemide bulunan 75 kişinin cankurtaran botlarıyla güvenli bir şekilde tahliye edildiği belirtilmişti.

Yeni Zelanda donanmasının dokuz gemisinden biri olan Manawanui, ülkenin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana denizde kaybettiği ilk gemi oldu.

Samoa'nın geçici başbakan Tuala Tevaga Iosefo Ponifasio, geminin pazar sabahı battığı bölgede çevresel etkilerin değerlendirildiğini belirtti.

Yeni Zelanda Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Garin Golding de gazetecilere yaptığı açıklamada, aralarında sivil bilim insanları ve yabancı askeri personelin de bulunduğu yolcuların “zor koşullar” ve karanlıkta tahliye edildiğini ifade etti.

Golding ayrıca, geminin kıyıdan yaklaşık bir mil uzakta bir resife oturup su almaya başladığını ve ilk kurtulanların karaya ulaşmasının beş saat sürdüğünü de aktardı.

Samoalı yetkililer, bazı yolcuların güvenli bölgeye ulaşmak için resifin üzerinden yürümesi nedeniyle hafif yaralandığını ve tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

Yeni Zelanda, geminin kaybı ile ilgili bir soruşturma başlatacağını duyurdu. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor ancak Savunma Bakanı Judith Collins, pazartesi günü 1News’e yaptığı açıklamada, geminin güç kaybı yaşaması nedeniyle karaya oturduğunun kendisine bildirildiğini belirtti.

Dalış ve hidrografi konusunda uzman olan gemi, 2019'dan bu yana Yeni Zelanda'nın hizmetindeydi ancak 20 yaşındaydı. Collins'in daha önce Norveç’e ait olduğunu belirttiği gemi, Samoa'nın en kalabalık adası Upolu açıklarında bir resifi incelerken karaya oturdu.

Kıyıdan çekilen fotoğraf ve videolarda, geminin yan yatıp tamamen sulara gömülmeden önce bölgeden dumanlar yükseldiği görüldü. Collins, pazar günü yaptığı açıklamada, geminin kurtarılmasının mümkün olmadığını düşündüğünü belirtti: "Maalesef bu gemi artık tamamen gitti."

Gemi üzerinde "çok fazla yakıt" bulunduğunu ve çabaların olası çevresel etkileri değerlendirmeye odaklandığını belirten Collins, pazartesi günü Radio New Zealand’a yaptığı açıklamada, bir sızıntı olması durumunda Yeni Zelanda'nın "bu durumun sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini" de sözlerine ekledi.

Yeni Zelanda'nın yaşlanan askeri donanması, savunma ajansının mart ayında yayınladığı bir raporda, donanmanın “son derece kırılgan” olduğunu ve gemilerin, onları bakım ve hizmette tutmak için gerekli personelin elde tutulamaması nedeniyle atıl kaldığını belirten uyarılara neden olmuştu.

Golding, HMNZS Manawanui'nin göreve çıkmadan önce olağan bakımının yapıldığını belirterek, geminin kaptanının iki yıldır bu gemide görev yapan deneyimli bir komutan olduğunu da söyledi.



Kaynak: Euronews
Eklenme tarihi: 7.10.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOKA MARİN Gemici..
 GÜLNAK Denizcilik
 DERIN Denizcilik
 MFS Line
 TURMAR Gemicilik ..
 GÜMÜŞTAŞ Denizcil..
 ALTERNATİF Denizc..
 RAYBEN Denizcilik..
 ISKOMARINE Denizc..
 PASİFİK Gemi Onar..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim