Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Türkiye’de ilk kez inşa edilen balık çiftliğinin 700’er tonluk son parçaları için dev operasyon
Yalova’nın Altınova ilçesindeki bir tersanede Türkiye’de ilk kez Norveç için inşa edilen açık deniz balık çiftliğinin 700’er tonluk üst blokları dev kapasiteli vinçlerin katıldığı operasyonla kaldırılarak montaj çalışmasına başlandı.



Altınova’daki bir tersanede inşası devam eden balık çiftliğinin 700’er tonluk 3 parçası Türkiye’nin en büyük ve yüksek irtifaya sahip vinçleri vasıtasıyla gerçekleştirilen operasyonla kaldırılarak askıya alındı ve montaj çalışmalarına başlandı. Hydra Projesi çerçevesinde Norveçli bir firma için üretilen 52 metre yükseklik, 78 metre dış çapa sahip yarı kapalı balık üretim tesisi, 86 bin 700 metreküp kapasiteye sahip. Yapımında dev parçaların birleştirilmesiyle son aşamalara gelinen balık çiftliği, tamamlanmasının ardından Norveç’e götürülecek.



Yüksek kapasiteli vinçler büyük projelere katkı sağlıyor

Tersanede balık çiftliği havuzunun dev parçalarının operasyonunu gerçekleştiren vinç firmasının Genel Müdürü Hamza Aydın, yapılan çalışmayla ilgili bilgi verdi. 1600 ve 800 tonluk kafes bomlu paletli vinçlerle balık çiftliği havuzunun upper blok olarak adlandırılan üç parçadan oluşan her biri 700 tonluk parçalarının kaldırma işlemlerini yaptıklarını söyledi. Aydın, tander lift sistemiyle aynı anda 2 vinç kaldırarak montajın yapıldığını belirterek, “Bu bahsettiğimiz vinçler, Türkiye’nin en büyük ve en yüksek irtifada çalışabilen kapasiteli vinçleridir. Bu vinçler, rüzgar santralleri, otoyol inşaatları, hava limanı inşaatları ve askı köprü inşaatlarında kullanılmaktadır. Bu vinçler önceden Türkiye’mizde bulunmamaktaydı. Bu vinçlerin Türkiye’ye gelmesiyle tersaneler, gemi inşa sektörüne hizmet veren birçok firma daha büyük işler alarak bu vinçlerin yardımıyla daha büyük projelere katkı sağlamaktadır” dedi.



Balık çiftliğinin toplam ağırlığı 7 bin tona ulaştı

Yapımı gerçekleştirilen balık çiftliği havuzunun son parçasının kaldırıldığını kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

“Bu son parçanın montajıyla beraber, toplam havuzun ağırlığı 7 bin tona yaklaştı ve havuzun inşasını Türkiye’de tek ve en büyüğü 1600 tonluk paletli vinçle ve 800 tonluk paletli vinçle bitirmiş bulunmaktayız. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Bu tarz vinçlerin Türkiye’mize girmesiyle daha büyük daha çaplı projeler yapılmaya başlandı. Bunun en güzel örneklerinden birisi Akkuyu Nükleer Santral Projesi.”



Vinç firmasının Proje Direktörü Muharrem Koç ise 1600 tonluk vinçle de operasyonu yapabilecek kabiliyette olduklarını fakat ana firmanın talebi üzerine yükün daha dengeli kaldırılması amacıyla çift vinç kullandıklarını ifade etti. Koç, dev kaldırma kapasiteli vinçlerin en çok zaman ve ekonomik yönden faydaları olduğunu belirterek, “İşçi, çalışma maliyetlerini düşürüyor. Yukarda olacak birleştirmeleri aşağıda bitiriyorlar, her şekilde hazırlıyorlar, tek parça halinde koyuyoruz. Süre olarak tahmini komple operasyonu düşünürsek belki 1 aya yakın bir fayda da bulunmuş olabilir” dedi.



“İlk defa test edilen bir ağırlık”

Muharrem Koç, balık çiftliği projesinin Türkiye’de ilk kez inşa edilen bir proje olduğunun altını çizerek, “Bu kadar tonajlı kaldırmayı yapan ilk firmalardan birisi de biziz. 2 adet vinçle de olsa 700 tonu kaldırmak büyük bir proje, büyük bir ağırlık. İlk defa test edilen bir ağırlık” dedi.

Daha önce de büyük operasyonlara imza attıklarını belirten Muharrem Koç, 500 tonluk kazan, 550 ton ağırlığında Manavgat Köprüsü’nün ana parçası ve Akkkuyu Nükleer santralinde çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Koç, tersaneler bölgesinde 750 tonluk çok büyük bir operasyona imza atacaklarını sözlerine ekledi.


Kaynak: yalovagazetesi
Eklenme tarihi: 4.11.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALYANS Denizcilik
 ÜNLÜ Denizcilik
 EDO TURİZM
 CVS Denizcilik
 EGE Denizcilik
 MSAM Denizcilik
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 FORSA Yatçılık
 MUMCUOGLU Gemicil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim