Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
14 Mart 2025
Haber
Anket
Konteyner gemi siparişleri tüm zamanların rekorunu kırdı
Yeni inşa edilen gemi sipariş defteri, son yıllarda görülen en büyük artışı yaşadı ve toplamda 4,4 milyon TEU kapasiteyle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Özellikle, iki büyük hat operatörünün 16.000 TEU ve 24.000 TEU kapasiteli gemiler için Kore ve Çin tersaneleriyle görüşmelerde bulunması, yeni siparişlerin büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Bu artan talep, gemi inşa endüstrisinin küresel ticaretin dinamiklerine nasıl uyum sağladığını ve sektörün hızla büyüyen lojistik gereksinimlerine nasıl cevap verdiğini gösteriyor.



Yang Ming Marine Transport’un, sektördeki büyük ve verimli gemi talebine uygun olarak 13 adet neo-panamax konteyner gemisi siparişi vermeyi planladığı belirtiliyor. Bu gelişme, büyük hat operatörlerinin daha büyük ve verimli gemilere yönelerek filosunu modernize etme stratejisinin bir parçası. Yeni gemiler, özellikle enerji verimliliği ve çevre dostu özellikleriyle dikkat çekerken, sektördeki çevresel düzenlemelere de uyum sağlayacak şekilde tasarlanıyor.

Siparişlerdeki bu keskin artış, aynı zamanda deniz taşımacılığı şirketlerinin, küresel ticaretin artan yükünü taşıyabilecek daha büyük tonajlı ve verimli gemiler talep etmesinin bir yansıması. Bu stratejik yatırım, özellikle daha sıkı çevre standartları ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Konteyner gemisi inşa sektöründeki bu büyüme, aynı zamanda denizcilik endüstrisinin zorluklar karşısında gösterdiği direnç ve adaptasyon yeteneğini de gözler önüne seriyor. Sektör, geçmişte yaşanan tedarik zinciri aksaklıkları ve dalgalanan navlun ücretleri gibi zorluklara rağmen, küresel ticaretteki uzun vadeli büyümeyi karşılamak için gerekli stratejik adımları atmaya devam ediyor.




Kaynak: Lojiport (ANALİZ GAZETESİ)
Eklenme tarihi: 4.01.2025




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOKA MARİN Gemici..
 REYSAŞ Denizcilik
 GRUP Denizcilik S..
 SKY MARIN Yacht A..
 CİHAN Gemi Elektr..
 HAY Shipping
 THH Shipping
 MUMCUOGLU Gemicil..
 MOBİDİK Yatçılık
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim