Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
05 Şubat 2025
Haber
Anket
Yaptırımlar işe yaradı! Çin ve Hindistan'dan Rus gemilerine ret
ABD'nin Rusya'nın enerji ticaretine yönelik en kapsamlı yaptırımları, Çin açıklarında bekleyen petrol tankerlerini etkiledi. Yaptırımların ardından 2 milyondan fazla varil petrol taşıyan üç tanker, yüklerini boşaltamadan kıyı açıklarında beklemeye alındı.



ABD’nin açıkladığı yeni yaptırımlar, Rus petrolünü taşıyan tankerlerin Çin açıklarında hareketsiz kalmasına neden oldu. Üç tanker, toplamda 2 milyon varili aşan petrol yükleriyle şu anda Çin'in doğu kıyılarında bekliyor.

SHANDONG KIYILARINDA BEKLEYEN TANKERLER

Kpler’in gemi takip verilerine göre, Huihai Pacific, Rusya’nın Pasifik limanı Kozmino’dan yaklaşık 770.000 varil ESPO ham petrolü yükleyerek 15 Ocak’ta Çin’in Shandong eyaletindeki Dongjiakou’ya varmayı planlıyordu. Ancak rotasını değiştiren gemi, şu anda açıkta bekliyor.

Benzer şekilde, Mermar adlı tanker 5 Ocak’ta 755.000 varil petrolle Kozmino’dan ayrılmış ve Yantai limanına yanaşmayı hedeflemişti. Ancak gemi şu anda kıyı açıklarında duruyor. Olia ise 7 Ocak’ta 709.000 varil petrolle yola çıkmış, ancak şu anda Sarı Deniz’de bekliyor.

ABD'NİN EN AGRESİF YAPTIRIM HAMLESİ

Washington’un yeni yaptırımları, Rusya’nın enerji ticaretine yönelik bugüne kadarki en kapsamlı önlemlerden biri olarak değerlendiriliyor. Shandong Port Group Co. gibi büyük liman işletmecileri, yaptırım uygulanan tankerlerin yük boşaltmasına izin vermemekle görevlendirildi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın görevini Donald Trump’a devretmesine kısa bir süre kala açıklanan bu yaptırımlar, petrol fiyatlarını varil başına 80 doların üzerine çıkardı. Listede, yaklaşık 160 tanker ve önemli ticaret şirketleri Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi tarafından hedef alındı.

HİNDİSTAN DA HAREKET GEÇTİ

ABD’nin yaptırımları yalnızca Çin’de değil, Hindistan’da da etkisini gösteriyor. Hintli yetkililer, yaptırım listesinde yer alan tankerlerin ülkedeki limanlara yanaşmasını yasaklama kararı aldı. Ancak bu yasak, yalnızca 10 Ocak’tan önce kiralanmış ve 12 Mart’a kadar boşaltılacak tankerler için bir istisna içeriyor.




Kaynak: Türkiyegazetesi
Eklenme tarihi: 13.01.2025




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZLER İskele Ltd...
 ULUSAL Denizcilik
 SANBER Denizcilik..
 KALYONCU Denizcil..
 ORCA Denizcilik N..
 AKUADEM Ltd Sti
 YAMAN Denizcilik
 ADAKENT Gemi İşle..
 KALE Grubu
 ENKA İnşaat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim