Bodrum Deniz Hudut Kapısı Yenilendi
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi´nde 1970 yılında yapılan Bodrum Deniz Hudut Kapısı 1.2 milyon lira harcanarak yenilendi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçeye denizden gelen turistin ilk karşılaştığı alanın yaklaşık 40 yıldan beri kullanıldığını ve yetersiz hale geldiğini ifade ederek, ''Adeta bir gecekonduyu andırmaktaydı. Bu nedenle açılışını yaptığımız hudut kapısı ve tesislerini uluslararası standartlarda yaptık.
Çarşı Mahallesi'nde liman içerisinde bulunan Gümrük Alanı ve Hudut Kapısı Bodrum Belediyesi tarafından 1.2 milyon lira harcanarak yenilendi. Düzenlenen törene Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ve vatandaşlar katıldı.
Liman Müdürlüğü, Kafeterya, Deniz Polisi, Yabancılar Polisi, Sahil Güvenlik, Gümrük Muhafaza, Sağlık Kontrol ve Vize Şubesi'nin bulunduğu ve Uluslararası Gemi ve Liman Güvenliği Şartnamesi'ne uygun olarak donatılan bin 200 metrekarelik alanda 35 resmi görevli hizmet verecek.
Alanının açılışını yaptıktan sonra incelemelerde bulunan Vali Şahin, gerek kamu gerekse de özel sektör kuruluşlarında turiste en iyi hizmeti en kaliteli tesislerde vermek durumunda olduklarını söyledi. Bu tür yerlerin ülkenin turizm vitrini olduğunu ifade eden Şahin, hudut kapısının da denizden gelen turistin Türkiye´yi gördüğü ilk yer olduğunu kaydetti. Şahin, ''Modern yapısı ve güler yüzlü hizmet ile konuklarımızın bu tesisten memnun kalacağından hiç şüphem yok. Ancak kamu ve özel sektörün yanısıra turistin buradan çıktıktan sonra çarşıda, gezdiği yerlerde de bu tür kaliteli hizmeti, temiz ve sağlıklı koşullarda üretim yapılan işletmeleri bulmalı. Turizmde her sektörde beş yıldızlı otel konforunu konuklarımıza hissettirmeliyiz. Bu tür tesislerin sayısını arttırmakla turizmdeki 5 aylık süreyi daha yukarılara çekeceğiz'' dedi.
Belediye Başkanı Kocadon da, Bodrum'un dünyaya açılan bir turizm kapısı olduğunu belirterek, deniz yoluyla yılda yaklaşık 250 bin yabancı 500 bin yerli turistin gümrük alanını kullandığını kaydetti. Bodrum'a denizden gelen turistin ilk karşılaştığı alanın yaklaşık 40 yıldan beri kullanıldığını ve yetersiz hale geldiğini ifade eden Kocadon, ''Adeta bir gecekonduyu andırmaktaydı. Bu nedenle açılışını yaptığımız hudut kapısı ve tesislerini uluslararası standartlarda yaptık. Bodrum Kalesi ve Bodrum mimarisine uygun projenin yüzde 60´lık bölümünü bitirdik. Önümüzdeki yıldan itibaren geri kalan yüzde 40'lık bölümünü tamamlayacağız. Çarşı esnafının önemli bir gelir kaynağı olan ve denizden gelen yabancı konuklarımızın hem kentimizi hem de ülkemizi gördükleri ilk yer olan hudut kapısının yenilenmesinin turizme önemli katkısı olacağına inanıyorum'' dedi.