Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Köstence hattını yakında Ro-Ro seferlerine açacağız
Cumhuriyetin 100. yılı için kendisine 500 milyar dolarlık ihracat ve yaklaşık 1,2 trilyon dolarlık ticaret hacmi hedefi koyan Türkiye’de taşımacılığın büyük bölümü kara yolu ile gerçekleşiyor. İhracatın yaklaşık yüzde 50’si Avrupa’ya yapılırken bu ticaretin yarısı da kara yolu ile taşınıyor.

Hem Bulgaristan’ın Türk nakliyecisine çıkardığı sayısız sorun hem de deniz yolu ile kamyonların İtalya’nın Trieste limanına ulaştırılmasının daha hesaplı olması sebebiyle Ro–Ro taşımacılığı tercih ediliyor. UN Ro–Ro Genel Müdürü Sedan Gümüşoğlu, Türkiye’nin 2023 dış ticaret hedeflerine ulaşmada deniz yolu ile yapılan taşımacılığın önemli rol oynayacağının altını çizerek, “Biz toplam ihracatta deniz yolunun payının daha artmasını hedefliyoruz. Yeni hatlar açmaya ve yeni Ro–Ro gemi yatırımları yapmaya hazırız.” dedi. 2007’den beri sadece yeni gemi alımı için 200 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapan UN Ro–Ro, 2011’de 200 milyon Euro’luk gelir hedefliyor. “En büyük rakibimiz karayolları.” diyen Gümüşoğlu, şirketin yılda ortalama 250 bin araç taşıdığı bilgisini verdi.

Trieste kentinde düzenlenen ‘Marco Luchetta Dünya Basın Ödülleri Töreni’ne de sponsor olan UN Ro–Ro, taşımalarının yüzde 70’ini Trieste’ye, yüzde 30’unu da Toulon’a yapıyor. İkinci Dünya Savaşı’ndan beri vergi avantajı sunan Tireste limanına gelen kargonun yarısını UN Ro–Ro taşıyor. Bir Türk şehrine dönen Trieste’ye şirketin katkısı yıllık 80 milyon Euro’yu buluyor. Ro–Ro şirketi, 2007’de 220 bin araç taşırken krizde 180 binlere kadar gerilemişti. 2010’da tekrar 200 bin aracın üzerine çıkan şirket, 2011’in ilk 4 ayında Avrupa’ya ihracat yüzde 17 artarken, araç sayısı yüzde 30 arttı. İstanbul–Trieste hattında kamyonların gemi yoluyla taşınmasının kara yoluna kıyasla 300–400 Euro tasarruf sağladığını belirten üst yönetici, dolaylı faydalarda göz önüne alındığında deniz taşımacılığını tercih sebebi olduğunu vurguladı. 1994’te kurulan şirketin bugün 11’i kendine ait 13 gemisi bulunuyor. Gümüşoğlu, 2007’de 910 milyon Euro bedelle Kohlberg Kravis&Roberts (KKR) tarafından satın alınan UN Ro–Ro’nun filosunun 4,5 yaş ortalaması ile çok genç olduğunun altını çizdi.

YENİ HAT OLARAK KÖSTENCE’Yİ AÇACAĞIZ

Mevcut durumda 4 hatta hizmet verdiklerini bildiren Sedat Gümüşoğlu, İstanbul’dan Romanya’nın Köstence limanına yeni bir hat açma sürecinde olduklarını belirtti. Bu hatla Romanya’nın yanı sıra, Moldova, Beyaz Rusya, Ukrayna ve Polonya’ya giden ya da bu ülkelerden Türkiye’ye gelen araçların yararlanabileceğini ifade eden Gümüşoğlu, “Bu hatta haftada üç seferle yılda 30 bin araç taşımayı hedefliyoruz.”dedi.

Zaman.ro (Serkan Şahin)

Eklenme tarihi: 04.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ



Ne diyebilirizki.Denize ve denizcilere yapılan her hizmetten denizden ekmeğini kazanan biz insanlar için emeği geçen,emek sarfeden herkese teşekkür eder ellerini saygı ile sıkarak yollarının açık olmasını dilerim.saygılarımla.

Yazan: recep gülay - 5.07.2011 15:05:06




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GENÇER Denizcilik
 MOBYDİCK Yat
 GRUP İSTANBUL
 ARZU Denizcilik v..
 ELKENZ Denizcilik..
 BALU Yatçılık
 MUMCUOGLU Gemicil..
 FURKAN Denizcilik
 SANBER Denizcilik..
 MELİH Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim