Denizi olmayan şehirde Denizcilik eğitimi masaya yatırıldı
Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK)'nin 7'incisi Gaziantep Zirve Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıda, denizcilik eğitimindeki gelişmeler ve problemler masaya yatırıldı.
Toplantıya, denizcilik alanlarında faaliyet gösteren 12 Üniversite, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) ve Denizcilik MYO temsilcileri katıldı.
Açılışta konuşan Denizcilik Müsteşarlığı Temsilcisi Dr. Özkan Poyraz, gemi adamları yeterlilik sınavları için yeni sınav merkezleri açtıklarını kaydetti. Bunlar arasında bölgede İskenderun'un yer aldığını kaydeden Poyraz, yat kaptanlığı yeterliliği konusunda da yeni çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.
Gemi makina işletme mühendislerinin, zorunlu stajını 6 aydan 12 aya çıkardıklarının da bilgisini veren Poyraz, "İlk 5 dönem içerisinde 12 aylık zorunlu stajını tamamlamayanlar gemi adamı olamayacak." ifadelerini kullandı.
Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Özdemir de deniz kazalarına vurgu yaparak, " Deniz kazaları, ciddi çevre problemlerine neden oluyor. Böyle durumlarda kaptanlara daha çok görev düştüğü gibi, bizlere de önemli görevler düşüyor. Verilecek olan eğitimler bu kazaların azalmasına neden olacaktır." diye konuştu.
Türk denizcilik sektörüne Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yeni bir bakış açısı ve yeni bir boyut kazandırma hedefiyle bölümler açtıklarını anlatan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da "Bu bölgede denizcilik kültürünün oluşmasına, bölge ekonomisinin gelişmesine ve yetiştireceğimiz nitelikli gemi adamlarıyla denizcilik sektörüne katkı sağlayacağız." şeklinde konuştu.
DENİZCİLİK HER YÖNÜYLE ELE ALINDI
Türkiye'deki denizcilik eğitiminin masaya yatırıldığı toplantının birinci oturumunda, hukuk ve mevzuat kurulu, mesleki çalışma, simülatör eğitimcileri, proje ve finansman, akademik çalışma, denizcilik eğitim kalite geliştirme ve güvence sistemi çalışma grubu raporlarını sundu. İkinci oturumda da Farabi ve ÖYP programlarının değerlendirilmesi yapıldı. Üçüncü oturumda ise uzaktan eğitim yolu ile denizcilik alanında yüksek lisans programlarının hazırlanması, denizcilik öğrencileri konseyinin değerlendirilmesi konuları tartışılırken, dördüncü oturumda deniz güvenlik eğitimleriyle ilgili gelişmeler konuşuldu. Toplantının sonunda, Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'nin tanıtımı ve üyeliği oylandı.
cebi boş gezen denizcilerimiz
bu kadar okul yapıyorsunuz mezun ettikleriniz bunca denizcilerimiz işsiz kalıyorsa bu çocukların aileri evladlarını okullarınıza niye göndersin TÜRK denizcilerimiz yerine azeri ve curzi denizci ithal ediyorsanız bizim denizcilerimiz size para kazandıracak diye aileri kuru ekmek dahi bulamıyorlar anlayamadık siz ne biçim milliyetçi insanlarsınız yabancı bayrak altında gemilerimizi çalıştırıyorsunuz ve bu gemilerde çalışan TÜRK denizcilerimizin sigorta pirimlerinini yatırmıyorsunuz devletimize vergi vermek istemiyorsunuz
türk insanımızı beyenmiyorsunuz curzi azeri denizci ithal ediyorsunuz vicdanız yokmu fakir olan insanlarımızın zorlaki kazandıkları paraları kendinize servet yaratmak için onları kullanıyorsunuz halbuki sizde aynı toprağa defn olacaksınız ALLAHA cennete gitmeniz için ruşvetmi vereceksiniz unutmayın bankalardan işinizi dahada büyütmenize yardımcı olsun diye almış olduğunuz kredili paralar onlar aslında TÜRK insanların parası ne cüretle bu kredileri alıp curzi ve azeri eleman kullanması için harcanmasına yardımcı oluyorsunuz . Yazan: falah sabrı - 24.01.2012 20:05:28
Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz
Kurumsal Üyelerimiz
MALATYA Belediyes..
BİLGİLİ Denizcili..
ZİRVE Denizcilik
EVRİM 1 Tur Tekne..
EMİROĞLU Denizcil..
BEYAZ Deniz Taşım..
URANUS Denizcilik
KASAPOĞLU Yat Tur..
DELTA Marine Yach..
GARANTİ Denizcili..
...