Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Gemide atık su buharıyla enerji üretimi
Yozgat'ta faaliyet gösteren Erensan, gemi üzerinde atık su buharıyla enerji üretebilen dünyadaki iki şirketten biri oldu. İnşa edilen 9 gemi Pakistan ve Irak gibi ülkelerde 1 milyon kişiye elektrik götürüyor.

KOBİ'ler küresel enerji projelerinde de söz sahibi olmaya başladı. İstanbul ve Yozgat'ta faaliyet gösteren Erensan firması gemi üzerine enerji santrali kurabilen dünyadaki iki şirketten biri oldu. Bünyesinde Avrupa'nın en büyük ve Türkiye'nin tek ısı laboratuvarını da bulunduran şirket, 9 gemiye ısı kazanları ile mini santraller kurdu. Firma tarafından geliştirilen özel kazanlar yüzde 30 enerji verimliliği sağlıyor. Erensan Isı Cihazları Genel Müdürü Efkan Çeviker, 15 metre yüksekliğinde ve 100 ton ağırlığındaki atık ısı kazanları için yurtdışından da büyük bir talep olduğunu söyledi. Çeviker, "Erensan Ar-Ge biriminde 60 mühendis çalışıyor. Geliştirilen kazanlar, sektörde yeni bir dönemi başlattı. Türkiye bu alanda otorite oldu" dedi. Enerji gemileri için dünyada sadece Danimarkalı bir firmanın üretebildiği 'atık ısı' kazanlarını kendilerinin de imal ettiğini belirten Çeviker şöyle devam etti: "Karadeniz Holding'e ait enerji gemisine montajlar yapıldı. Bu kazanlar enerji maliyetini yüzde 30 indiriyor. Tabi bu sürecin arkasında büyük bir Ar-Ge ekibi yer aldı. Birçok çalışma dünyada ilk kez bu gemide uygulandı. Bu gemi 200 bin nüfuslu kentin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Şu anda gemiler Pakistan ve Irak gibi ülkelerde elektrik üretiyor."

ENERJİDE TASARRUF

Şirketin buluşları bunlarla da sınırlı değil. Enerji tasarrufuna yönelik birçok çalışmaya imza atan şirket boşa giden gaz ve su buharından ısı kazanlarıyla tekrar enerji elde edebiliyor. Fabrikaların atık olarak havaya bıraktıkları su buharı ve egzoz gazlarını tekrar enerji üretimine yönlendiren ısı kazanları şirketlerin elektrik faturasını yüzde 40'lara kadar indiriyor. Erensan, ürettiği ısı kazanlarıyla enerji tasarrufu yaptırıyor. Kısa süre önce Yozgat'taki fabrikasını işletmeye alan şirket üretim kapasitesini de her geçen gün artırıyor.

FRANSIZ DEVİ ORTAK OLDU ÜRETİM ARTTI

İklimlendirme sektöründe yıllık 840 milyon euro cirosu ve 4 bin 200 çalışanı ile Fransız devi olan Atlantic Group, Erensan'ın yüzde 25'ini satın alarak 2011 sonunda şirkete ortak oldu. Erensan ile Atlantic Group arasında imzalanan ortaklık anlaşması çerçevesinde Atlantic Group'un ürün gamındaki bazı kazan ve ısıtma sistemi ekipmanları da bundan sonra Erensan tarafından üretilecek.

Sabah

Eklenme tarihi: 13.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAKAN Denizcilik
 NAUTİLUS Diving
 ARSLAN Shipping
 TRANSATLANTIK Den..
 DENİZCİLER Turizm
 TEMEL Denizcilik
 KÖKSALANLAR Deniz..
 ESRA Denizcilik
 İSTANBUL DENİZCİL..
 ATLANTİK Deniz ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim