Seyir emniyetine 9 yılda harcanan miktar
Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, seyir emniyetine ilişkin 2003 yılından günümüze kadar harcanan miktar ve yapılan yapılandırmalar hakkında bilgilendirme yaptı.
Orakcı, yaptığı açıklamada, seyir emniyetinin artırılması noktasında dev yatırımlara imza atmaya devam ettiklerini belirterek, Türkiye kıyılarında ve özellikle de jeopolitik ve stratejik öneme sahip boğazlar bölgesinde Arama-Kurtarma, Gemi Kurtarma, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmeti, Kılavuzluk, Römorkaj, Seyir Yardımcıları ve Deniz Haberleşme Hizmetleriyle ilgili projelerini hayata geçirdiğini söyledi.
Üstün manevra kabiliyetine sahip römorkör hizmete alındı
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün, Türk karasularının tamamında deniz trafik emniyetini artırmak ve deniz çevresini korumayı amaçladığına dikkati çeken Orakcı, ''Her zaman kamu kaynaklarını etkin kullanma mantığı içerisinde, denizcilik alanındaki gelişmeleri yakından takip edip, seyir emniyetinin artırılmasına katkıda bulunabilecek gerekli yatırımları gerçekleştiren bir kuruluş olmuştur. Bu amaçla, yakın bir tarihte her türlü hava ve deniz koşulunda yol alabilen, alabora olup ters dönse bile hemen düzelebilen arama-kurtarma ve çok maksatlı acil müdahale botlarıyla üstün manevra kabiliyetine sahip, saatte 7200 metreküp su basabilen FiFi 2 standardında römorkörü hizmete alındı. Ayrıca son olarak Genel Müdürlüğümüzün, 4 adet Kılavuzluk Botu, üstün manevra kabiliyetine sahip 2 adet Liman Römorkörü ve doğal afet ile gemi kazalarına etkin müdahale amacıyla FiFi 3 klasında yaptıracağı Acil Durum Müdahale Gemisi (ERV)projelerinde ihaleye çıkılarak teklif alınması sürecine gelindi.''
Yerli sanayinin kullanılmasına özen gösteriyoruz
Gerek gemi inşa sanayinin gerekse de denizciliğimizin desteklenmesi amacıyla yatırımların tamamının Türk tersanelerince yapılacak şekilde planlandığını anlatan Orakcı, yerli sanayinin kullanılmasına özen gösterildiğini bildirdi.
Denizciliğin, son 10 yılda önemli bir değişim ve gelişim süreci yaşadığına dikkati çeken Orakcı, ''Bu süreçte seyir emniyetine ilişkin önemli yatırımlar yapılmaktadır. Bu maksatla, yapılan tüm bu modernizasyon ve yatırım projeleri için 2003 yılından günümüze kadar 184 milyon liralık harcama yapıldı, 2023 yılına kadar ise 455 milyon liraya ulaşan yatırımlar planlanmaktadır'' diye konuştu.
Orakcı, ''Sizin Emniyetiniz Bizim İlk Önceliğimizdir'' sloganıyla 7/24 esasına göre hizmet veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün yürüttüğü projeler sayesinde filosundaki gücüne güç katarak bölgesinde güven veren bir kuruluş olmaya devam edeceğini kaydetti.
Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz
Kurumsal Üyelerimiz
SMARİNE Elektrik
İSTANBUL DENİZCİL..
AKGÜNLER Denizcil..
DOGRUYOL Gemi İşl..
GÜLNAK Denizcilik
SEASON İnşaat Tur..
ARIF KALKAVAN
KÖKSALANLAR Deniz..
YIGIT Shipping Co..
YEĞİNER SHIPPING ..
...