Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
25 milyon dolarlık tanker suya indirildi
Kocaeli'de Yıldırım Holding kuruluşu Marmara Tersanesi tarafından yaptırılan 25 milyon dolar değerindeki "YM Miranda" isimli kimyasal yük tankeri; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle denize indirildi.

Körfez'de bulunan Marmara Tersanesi'nde gerçekleştirilen törene Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk konuşmayı Ali Rıza Yıldırım yaptı. YM Miranda'nın Yıldırım Şirketler Grubu'na ait 21. gemi olduğunu belirten Ali Rıza Yıldırım, denizcilik yatırırmlarına devam edebilmek için ilgili kurumların yardımlarını beklediklerini söyledi. Yıldırım, konuşmasını çalışanlarına teşekkür ederek tamamladı.

Başkan Karaosmanoğlu ise, böyle büyük bir geminin Kocaeli'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karaosmanoğlu, Kocaeli'de üretim yapan ve sanayi ile uğraşan şirketlerin çevreye saygı duyması gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak konuşan Bakan Binali Yıldırım da, Türkiye'de denizcilik sektörünün kat ettiği mesafeden bahsetti. Yıldırım, "Denizciliğimizin son 10 yıl içinde kat ettiği yolu burada uzun uzun anlatmayacağım. Türkiye ekonomisi son yıllarda üç kat büyüdüyse burada denizciliğin payı büyüktür. 2004 yılında başlatığımız yakıt vergisinin kaldırılması uygulamasıyla denizcilere 2.5 milyon ton yakıt desteği yaptık" diye konuştu.

Denizcilere büyük önem verdiğini kaydeden Bakan Yıldırım, 2009 krizinden en çok etkilenen sektörün de denizcilik sektörü olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin gemi inşaatında dünyada 6. sırada olduğunu söyleyen Yıldırım, "Tonaj bakımından 11. sıradayız. Türkiye bu durumlara 24. sıralardan geldi.Kriz zamanında 35 bin olan çalışan sayısı 14 bine inmişti. Çok şükür tekrar toparlanmaya başladı" dedi.

Türkiye'nin 9 yılda teslim ettiği gemilerin tonajının 4.5 milyon tonu bulduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, bu rakamın parasal değerinin ise 13 milyar dolar olduğunu belirtti. YM Miranda'nın da özel bir gemi olduğundan bahseden Bakan Binali Yıldırım, bunun tamamen Türk projesi olduğunun altını çizdi.

Konuşmasının devamında Türkiye'nin yat inşaatında da marka haline geldiğini söyleyen Bakan Yıldırım, yat inşaatında 34 milyon dolardan 241 milyon dolar gelire çıkıldığını belirterek, "Türkiye her türlü denizcilik faaliyetinden 30 milyar dolar kazandı" dedi.

Yeni teşvik sistemiyle de demiryolu ve denizcilik sektörlerin destekleneceğini ifade eden Yıldırım, hükümetin de kriz döneminde sektörün yanında olduğunu, 3.5 milyar TL'lik gemi siparişinin Türk tersanelerine verildiğini hatırlattı. Son olarak hedefin 2023'e kadar 50 bin yat bağlama ve konaklama kapasitesine ulaşmak olduğunu vurgulayan Binali Yıldırım, Türkiye'nin deniz ticaretinin kontrol eden 30 ülke arasında 15. sırada yer aldığını, böylesi ciddi bir hedefi gerçekleştirebileceklerine inandıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 25 milyon dolara mal olan kimyasal tanker törenle denize indirildi.

Haber7

Eklenme tarihi: 11.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERTUR Yatçılık
 İMTRANS Denizcili..
 A&G Denizcilik
 ABALCO
 LİDER Denizcilik ..
 GRANMAR Denizcili..
 İSTANBULLİNES Den..
 CEM Shipping
 MARVEL Uluslarara..
 GÜRDENİZ Deniz na..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim