Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
İtalyan Gemi klaslama kuruluşu Türkiye'de büyüyecek
İtalya merkezli uluslararası gemi klaslama kuruluşu RINA, Türkiye'de genişleme amacıyla Türkiye Danışma Komisyonu'nu oluşturdu.

Türkiye Danışma Komisyonu'yla, armatör ve tersanelerin üst düzey yöneticilerini ve denizcilik alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlardan gelen profesyonelleri ve uzmanları bir araya getirerek RINA'nın Türkiye'de denizciliğin kalkınmasına katkıyı yapabilmesini sağlamak amacıyla çözüm ve yöntemleri belirlemesi hedefleniyor.

Komisyonun bugün yapacağı ilk toplantı öncesinde İtalyan Başkonsolosluğu'nda bir basın toplantısı düzenlendi.

RINA Grup Üst Yöneticisi (CEO) Ugo Salerno, komitenin daha çok denizcilik faaliyetlerine odaklanacağını belirterek, "Bu komiteden, Türkiye'deki sektörün ve sanayinin destekçisi olmak için buradaki hizmetlerimizi nasıl geliştirebileceğimize ilişkin tavsiyeler duymak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin şu an dünyanın önemli ülkelerinden biri haline geldiğini ifade eden Salerno, dünyanın büyümesini dururken Türkiye'nin büyüyerek yoluna devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin çizdiği yolun dünya ekonomisi için önemli bir yol olduğuna işaret eden Salerno, şunları kaydetti:

"Kalkınma alanında çok hızlı ilerliyorsunuz ve özelleştirmelerle beraber Türkiye'nin dışında da çok güven duyulan bir ülke haline geldiniz. Mesela, Türkiye'deki yabancı yatırımlar 2011'de yüzde 74 oranında artmış. Bu Türkiye'ye duyulan güvenin büyük bir göstergesi. Bu, hak edilen bir güven tabii ki. Ekonominiz 2011'de yüzde 8,5 büyüdü. Bu, inanılmaz bir büyüme."

RINA Grup'un, Türkiye'nin atılım yaptığı enerji, altyapı, liman ve demiryolu sektörlerini takip ettiklerini ve bunlara ilgi duyduklarını belirten Salerno,

"Grubumuzun kapasitesi ve yetkinlikleri dahilinde hem bu alandaki yatırımcılar hem de özel ya da kamu girişimcileri ya da bankalarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Bütün bu projelerin her aşamasında onlarla beraber çalışma yapmak ve bu projeleri beraber hayata geçirmek bizim için büyük bir mutluluk olacak" diye konuştu.

"Türkiye faaliyetlerimizi 2012'de yüzde 22 artırmayı hedefliyoruz"

2011 yılında kurumsal yapılarında değişikliğe giderek dünyayı 6 bölgeye ayırdıklarını, İstanbul'u da Orta ve Doğu Avrupa bölgesinin merkezi olarak düşündüklerini anlatan Salerno, şöyle devam etti:

"Orta ve Doğu Avrupa, en hızlı büyüyen bölgelerden bir tanesi. İstanbul'u da bu bölgenin merkezi haline getirdik. Çünkü Türkiye aynı zamanda bir köprü vazifesi gördüğü için etrafındaki ülkelerin büyümesi için de çok önemli bir ülke olduğunu düşünüyoruz. Romanya, Bulgaristan, Kazakistan gibi ülkelerde faaliyetlerimiz var ve bütün bu bölgedeki faaliyetlerimizin koordinasyonu için biz İstanbul'un gerçekten önemli bir merkez olacağına inanıyoruz. İstanbul bu bölgelerin tam ortasında ve gerçekten koordinasyon görevini çok iyi görecek."

Türkiye için çok iddialı planları olduğunu söyleyen Salerno, 2012 yılında Türkiye faaliyetlerini yüzde 22 oranında artırmayı planladıklarını kaydetti.

Türkiye'de, özellikle altyapı, enerji ve çevre projelerinde çalışan D'Appoloni şirketinin de yüzde 80'nin şu anda RINA'ya ait olduğunu ifade eden Salerno, Çin, Kore, Hindistan ve Kuzey Afrika'da bulunan danışma komitelerinin ardından Türkiye'de oluşturulan Danışma Komitesi'nin daha çok denizcilik faaliyetlerine odaklanacağını, RINA'nın adının duyurulması ve Türkiye'deki varlığının güçlendirilmesi için bu komitenin yapacağı çalışmaların çok önemli olduğunu dile getirdi.

Salerno, Türkiye'nin pek çok ülke için bugün örnek olabilecek bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Türkiye hem armatör grubu hem de yüksek kalitede gemi yapımı anlamında önemi gittikçe artan bir denizcilik ülkesi. RINA, gemi, yat ve ilgili denizcilik hizmetlerinin uluslararası sınıflandırması ve belgelendirmesi ile mühendislik danışmanlığı alanlarında Türkiye'de zaten kuvvetli. Güçlü yerel ortaklarla çalışacak olmamız karşılıklı fayda sağlayacak. Türk denizcilik sektörüne enerjimizi ve uzmanlığımızı getiriyor olacağız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'ye verilen önemin bir işareti"

Kaptanoğlu Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve RINA Grup Türkiye Danışma Komitesi Başkanı Şadan Kaptanoğlu da yaşanmakta olan küresel sıkıntılardan deniz taşımacılığının da payını aldığını söyledi.

Türkiye'nin gemi sahipliği açısından 12'inci sırada bulunduğunu ifade eden Kaptanoğlu, RINA'nın bu atılımının, gelişme beklentisi anlamında bir sinyal ve Türkiye'ye verilen önemin bir işareti olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin hala büyüyen bir denizcilik ülkesi olduğuna değinen Kaptanoğlu,

"Hala yapılacak çok fazla şey var. Rina ve İtalya bizim için çok güzel ortaklar oldular. Eminim ki bu ortaklık, enerji, altyapı, güvenlik ve çevre alanlarında da devam edecek. Belki diğer sektörlerde de sürecektir. Aynı bölgenin insanlarıyız. Birbirimizi anlıyoruz. Bu zamanlar, bir araya gelmemiz gereken zamanlar. Güçlerimizi birleştirirsek daha güçlü çıkarız bu dönemden. Komite olarak umuyoruz ki birtakım fikirleri ortaya çıkarabiliriz. RINA'dan bir şeyler öğreniriz, RINA da bizden bir şey öğrenir ve daha fazla işbirliğine imza atılır" değerlendirmesinde bulundu.

"İstanbul, bölge ülkelerine açılan bir kapı"

RINA Grup Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkanı Cesare Murgia ise İstanbul'u bütün bölge ülkelerine açılan bir kapı olarak gördüklerini belirterek, "Aynı zamanda bu ülkelerin kültürel ve iş dünyası kökleri açısında da Türkiye'yle kuvvetli bir ilişki içinde olduklarını görüyoruz. O yüzden İstanbul'u ve Türkiye'yi bütün bu bölgelere açılabilecek önemli bir merkez olarak görüyoruz" dedi.

RINA Denizcilik'in İstanbul'da 1996'da kurulduğunu ama o zamanlar sadece tersanelere ve gemi sahiplerine hizmet veren bir şirket olduklarını hatırlatan Murgia, buradan çıkıp yatırımcı bir kimliğe büründüklerini ve ileride stratejik birtakım satın almalarla da büyümenin söz konusu olabileceğini dile getirdi.

Murgia, 2012 yılında RINA Grup'un öngördüğü 300 milyon avroluk ciro içerisinde Türkiye'den kontrolünü yapılan bölgesel ağın cirosunun yaklaşık 13 milyon avroya tekabül etmesini beklediklerini, bunun 6 milyon avrosunun ise doğrudan Türkiye'den geleceğini belirtti.

Basın toplantısının ardından Türkiye Danışma Komisyonu üyeleri ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Toplantıda, 2013 için pazar öngörüleri, Türkiye ve dünyada denizcilik finansmanı, tersanelerin offshore enerji sektörünün ihtiyacına cevap veren özel gemi projeleri geliştirmeleri ve geleceğin düşük yakıt tüketimine sahip gemilerinde belirleyici olan son tasarım ve teknolojik eğilimler ele alındı.

Türkiye'de 1996'dan beri faaliyet gösteren ve ticari tersaneler ve yatlara yönelik olarak mühendislik, inşa denetimi, hizmette olan gemiler için test ve denetim sunan RINA Türkiye, aynı zamanda yönetim sistemleri, ürün ve personel belgelendirmesi, denetim hizmetleri ve ürün testleri için belgelendirme yapıyor.

Türkiye'de yat klaslandırma sektöründe yüzde 65 pazar payına sahip olan RINA Türkiye, karbon emisyonlarını düşürmek için geliştirilmiş Gold Standardı ve Gönüllü Karbon Standardı doğrulama ve onaylama projelerinin yanı sıra ulaşım alanında hızlı tren ve şehir ulaşım ağları gibi projelerde de teknik danışmanlık ve belgelendirme hizmetlerini gerçekleştiriyor.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 18.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EFEMAY Denizcilik..
 ARTI Gemi Kiralam..
 DETEK Deniz Tekno..
 MARİST Shipping
 MERSİN Deniz ve T..
 AKMAR Denizcilik
 KARAS Denizcilik
 DENİZ Destek
 AKUADEM Ltd Sti
 PRUVA Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim