Manavgat’ta denizci altyapısı hazırlıyoruz
MATSO Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’ni yaptıran Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Niyazi Ünal, ilçede denizcilik sektörünün personel altyapısını oluşturmak için gayret sarf ettiklerini söyledi.
MATSO Başkan Yardımcısı ve MATSO Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Niyazi Ünal, Manavgat’ın denizcilik alanında çok büyük bir potansiyelinin olduğunu kaydederek, “Yat ve Çekek Yeri projesi organize sanayi bölgesi olarak işlerlik kazandığı zaman bu okulumuzun çok büyük yararı olacaktır. Burada hem kaptanlık ve gemi adamlığı hemde gemi üretimi konusunda çalışacak ara eleman yetiştiriyoruz” dedi.
Denizcilik sektörünün ülkede yeni yeni ilgi çekmeye başladığını kaydeden Niyazi Ünal, “Bugün bu okullardan mezun olan öğrenciler, iş bulma sorunu yaşamıyor. Çok yüksek ücretlerle hem Türkiye’nin çeşitli yerlerinde isterlerse bütün dünyada çok rahat iş bulabiliyorlar. Burada aldıkları diplomaları bütün dünyada geçerliliği bulunuyor” diye konuştu.
Manavgat artık denize sırtını dönmeyecek
Manavgat’ta Denizcilik Meslek Lisesi kurarak ilçenin denize artık yüzünün dönmesini sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Niyazi Ünal, “Manavgat gibi denizle iç içe olup ta, bu denizden sadece yüzmek dışında yararlanmayan dünya üzerinde başka bir yer yoktur. Artık Manavgat denizin ve denizciliğin önemini herkes çok iyi anlamalı” diye konuştu. Yapılacak olan Yat Çekek Yeri Organize Sanayi Bölgesi Projesi’yle ilçenin çehresinin değişeceğini kaydeden Ünal, “Yat Çekek yerinde çalışacak olan nitelikli işgücü işte bizim bu okulumuzdan çıkacaktır. Biz bir anlamda geleceğe yatırım yapıyoruz” dedi.
Güvenlik eğitim merkezi için onay bekleniyor
Okulun acil ihtiyacı olan Denizde Güvenlik Eğitim Merkezi için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerekli müracaatları yaptıklarını söyleyen MATSO Başkan Yardımcısı Niyazi Ünal, “Bize proje verdiklerinde veya bizden proje istediklerinde hemen hazırlayıp kendilerine sunacağız. Bunun ardından yapım faaliyetine başlayarak okulumuzun en önemli ihtiyaçlarından birini gidermiş olacağız” dedi.
Gemi yapım atölyesi müjdesi
Okulda birde Gemi Yapım Atölyesi ihtiyacının olduğunu ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı Niyazi Ünal, bu konunun da en kısa sürede çözümleneceğini ifade ederek, “Atölyede yapılan gemi omurgasının tezgaha konulan boyanması, tamamlanması ve suya indirilmesinin ardından ben üzerine oturup hatıra fotoğrafı çektireceğim. Bu sene okulumuzda 4’ncü sınıf öğrencileri bulunuyor. Okulumuzdaki atölyede imal edilen bir geminin suya indirilmesi ve ben üzerinde hatıra fotoğrafı çektirmeden bu okuldan öğrenci mezun olmayacak” diyerek atölyenin birkaç ay içinde yaptırılacağı müjdesini verdi.
2 kere 2
Denizci kardesim Talha'ya canı gönülden katılıyorum. icinde bulunduğumuz durum ancak bu kadar net özetlenebilirdi...Kendi ülkemizin gemilerini geçtik bir de ''isterlersee Bütün Dünyada rahatlıkla iş bulabiliyorlarmış''...Acaba sayın bunları söylenlerin bu ülkede kaç tanıdığı var istediği an bukadar rahat iş bulabilen.sözüm ona Bugün bazı Türk armatörleri gemilerinde elin filipinlilerini çalıştırıyorken bunları duymak maalesef içler acısı.. Yazan: uğur - 23.11.2012 03:15:08 hep aynı palavra
iş bulmakta zorluk çekilmiyormuş ... yüksek ücretlerle çalışılıyormuş ... hep palavra ... 1 yılda kazandığın parayı 12 ye böl ailenden çocuğundan uzak kaldığın zamanla çarp bakalım ne çıkacak ... tabi maaşını veren şirket bulabilirsen .... Yazan: talha - 22.11.2012 21:30:01
Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz