Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
54 yeni tersane geliyor
GİSBİR Başkanı Murat Kıran 71 olan faal tersane sayısının yatırım aşamasında olan 54 tersaneyle birlikte 125’e yükseleceğini söyledi.

Gemi Mühendisleri Odası'nın (GMO) 58'inci kuruluş yıldönümü 15 Aralık'ta Kurtköy Crowne Plaza'da kutlandı. Geceye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar ve denizcilik sektörünün tüm bileşenlerinin yer aldığı 700 kişi katıldı. 10-16 Aralık tarihleri arasında kutlanan "Gemi Mühendisliği Haftası"nın da finalinin yapıldığı gecede sektörün Türkiye ve dünyada ulaştığı ekonomik büyüklük, küresel rekabet ve sektörün gelecek vizyonu değerlendirildi.

Krizden Çıkış Yolu: Askeri Gemiler

En önemli gündemlerden biri, daralan gemi inşa hacmi oldu. Ev sahibi GMO Başkanı Osman Kolay yaptığı konuşmada gemi inşa sanayinin inişli çıkışlı bir performans gösterdiğine vurgu yaptı. 2003 – 2007 dönemini sektörün altın çağı olarak niteleyen Kolay, 2008'den sonra Amerika'da başlayarak Avrupa'ya sıçrayan ekonomik krizle birlikte dünya ticaret hacminin daralmasıyla birlikte gemi inşa sanayinin düşüşe geçtiğini söyledi. Birçok ülkenin krizle birlikte iş hacmi azalan tersanelerini desteklemek için askeri filolarda yer alan gemileri de sivil tersanelerde yaptırmaya başladığını belirten Osman Kolay, Kanada'nın bu konuda en önemli örnek olduğunu söyledi. Kolay, Kanada'da sivil tersanelerle askeri gemilerin yapımı ve onarımı için 30 yıl süreli 38 milyar dolarlık kontrat yapıldığı bilgisini verdi. Kolay, Türkiye'de de bu yönde atılan adımların memnuniyet verici olduğunu söyledi.

54 Yeni Tersane Geliyor

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Başkanı Murat Kıran 71 olan faal tersane sayısının yatırım aşamasında olan 54 tersaneyle birlikte 125'e yükseleceğini söyledi. Yatırımı devam eden tersanelerin yıllık üretim kapasitesinin 3 milyon DWT'nin üzerinde olduğunu söyleyen Kıran, yatırımlar bittiğinde Türkiye'nin gemi imalatı kapasitesinin yılda 7 milyon DWT'e ulaşacağını söyledi. 2008 – 2011 döneminde alınan gemi, yat ve askeri gemi siparişleriyle Türkiye'nin en çok sipariş alan 10 ülkeden biri olduğunu söyleyen Kıran, gerçekleştirilen gemi imalatı açısından Türkiye'nin dünyadaki en büyük beşinci üretici konumunda olduğunu ifade etti. Kıran yeni yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'nin gemi inşa sanayindeki küresel gücünü artıracağına vurgu yaptı.

Denizciliğin 10 yılı

Binali Yıldırım, Türkiye'nin son 10 yılda denizcilik sektöründe müthiş işler başardığını vurguladı. Yıldırım, "500 milyon dolar olan gemi inşa ihracatımız 2,5 milyar dolara ulaştı. Sipariş ve gemi inşa bazında 23'üncülükten beşinciliğe kadar yükseldik. Üretim kapasitesi 700 bin DWT'den 3,6 milyon DWT'ye yükseldi. Yeni yatırımlarla bu rakam 7 milyon DWT'ye yükselmiş olacak" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin, 2012'de alınan gemi siparişiyle Vietnam'ın ardından beşinci sırada yer aldığını hatırlatan Yıldırım, dünya ticaretinde yaşanacak iyileşme ve kriz koşullarının aşılmasıyla birlikte bu kapasitenin Türkiye gemi inşa sanayi için önemli bir sıçrama yaratacağını söyledi.

Sabah

Eklenme tarihi: 17.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ST Shipping Surve..
 IDE Yachting
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 TUBA Denizcilik
 DALSAN Liman İnşa..
 YOROZ Agency
 DERIN Denizcilik
 UZMAR
 TRIMORYA Denizcil..
 BELUGA Yatcılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim